Wat moet je regelen bij een baby begrafenis 0 590

Wat moet je regelen bij een baby begrafenis

Een dierbare verliezen is natuurlijk vreselijk, maar wanneer het een baby betreft, dan is het natuurlijk nog vele malen erger, dan een opa of oma die de 80 is gepasseerd. Omdat het treurig genoeg toch voorkomt, is het goed te weten wat er eigenlijk allemaal geregeld moet worden voor de begrafenis van een baby. Waar je namelijk bij een volwassene in grote lijnen wel weet wat de wensen van de overleden waren, is dit bij een baby natuurlijk niet het geval.

Bloemen

Wanneer iemand is overleden, is het normaal gesproken de bedoeling dat er bloemen worden geregeld. Dus ook voor een overleden baby kun je kiezen voor een rouwstuk. Echter is het natuurlijk wel zo dat de kist van een baby vele malen kleiner is, waardoor er ook een ander formaat rouwstuk moet worden geplaatst. Twijfel je over het feit of je het wel goed doet? Dan kun je natuurlijk ook altijd iemand raadplegen. Er zijn namelijk speciale instanties die je door dit loodzware proces begeleiden, zodat jij je kunt focussen op het laatste afscheid.

Muziek

Muziek is een vast onderdeel van een begrafenis of crematie. Dit zal dus ook bij een baby het geval zijn. Naast het uitzoeken van een rouwboeket via Rouwboeket.nl, is het dus ook belangrijk om na te denken over de muziek die je gedurende het afscheid zou willen laten afspelen. Dit kan iets heel persoonlijks zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om het allemaal wat luchtiger te houden. Omdat het hele proces al zwaar genoeg is, zie je ook vaak dat er mensen zijn die ervoor kiezen om geen muziek te doen of alleen een melodie op een piano laten afspelen. Bepaalde muziek kan namelijk vooral bij het overlijden van een baby enorm confronterend zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen