Trendy vloer met visgraat pvc 0 394

 Eén van de mooiste vloeren is een vloer die in een visgraat motief gelegd is. De visgraat vloer bestaat al lang en in het verleden was dit type vloer voorbehouden aan de happy few. Je zag visgraat vloeren voornamelijk in dure villa’s en zelfs in paleizen. Een visgraat vloer kon toen alleen in hout gelegd worden. Dit was een uitermate kostbare aangelegenheid en lang niet voor iedereen weggelegd. Hout is een duur materiaal. Daarnaast had je een vakman nodig om de houten visgraat vloer te leggen. Alles bij elkaar hing hier een behoorlijk prijskaartje aan. Met alleen het leggen was je er nog niet. Ook het onderhoud kon aardig in de papieren lopen. Een houten vloer heeft regelmatig onderhoud nodig om de vloer netjes te houden. Tegenwoordig is er een veel voordeliger alternatief, visgraat pvc

Wat is visgraat pvc?

Visgraat pvc is het moderne en voordelige alternatief voor een houten visgraat vloer. Bij een houten visgraat vloer moet je ervoor zorgen dat alle planken op precies dezelfde lengte gezaagd worden. Vervolgens moet je ze dan in een visgraat patroon verlijmen. Dit kun je in principe niet zelf doen. Hier heb je een vakman voor nodig. Visgraat pvc vloerdelen zijn al kant en klaar voorbereid om in visgraat patroon te leggen. Je hoeft een stuk minder te passen en meten. Een moderne pvc vloer is niet te onderscheiden van een klassieke houten vloer. Met een visgraat pvc oogt je interieur modern en heb je toch de klassieke uitstraling van een houten vloer. Doordat je brede en smalle stroken kunt combineren met een band en een bies, creëer je een optimaal ogende afwerking.

Voor iedereen bereikbaar

Alles bij elkaar is het prijskaartje voor een pvc visgraat vloer een stuk aantrekkelijker dan dat van een houten vloer. Dit geldt voor de aanschaf, het leggen en voor het onderhoud. Om met dat laatste te beginnen, onderhoud is niet nodig als je voor pvc hebt gekozen. Je kunt natuurlijk voor verschillende merken en kwaliteiten kiezen. De goedkoopste pvc vloer kun je waarschijnlijk nog wel van echt hout onderscheiden. Bij de duurdere en kwalitatief betere pvc vloeren kun je dit onderscheid niet meer zien. De duurste pvc vloer blijft echter nog steeds aanzienlijk voordeliger dan een houten vloer. Ook het leggen van een pvc vloer is prijstechnisch aantrekkelijker dan het leggen van een houten vloer. Zeker met klik-pvc kun je als handige klusser redelijk eenvoudig uit de voeten. 

Zelf leggen niet onderschatten

Als je handig genoeg bent, dan kun je een visgraat pvc vloer prima zelf leggen. Je moet het echter niet onderschatten. Zo moet je bijvoorbeeld in je bestelling rekening houden met het onvermijdelijke snijverlies. Aan de randen zul je namelijk stukken weg moeten snijden om de vloer goed passend te maken. Ook het verlijmen vergt de nodige aandacht en kunde. Je moet niet te veel, maar ook niet te weinig lijm gebruiken. En natuurlijk moet je een goed scherp Stanley mesje hebben om hoekjes netjes af te snijden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen