Tips om jezelf te blijven ontwikkelen 0 327

lerares

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk in het leven. Het is niet alleen goed voor je kennis en vaardigheden maar ook voor jou als persoon. Jezelf ontwikkelen kan op veel manieren zoals het volgen van een cursus of studie maar ook door een reis te maken naar een onbekend land of een nieuwe sport te beoefenen. Het belangrijkste is dat je niet stilstaat in het leven en nieuwe dingen omarmt. Maar soms is het toch wat lastiger omdat je vast zit in de sleur van het leven. Je werkt, je sport, hebt (misschien) kinderen en hoe ga je dan iets nieuws leren? In dit artikel geven we tips hoe je dit het beste kan doen. 

Schrijf op wat je wil leren

Soms kom je wat tegen in het leven waarbij je denkt ‘dit lijkt me interessant om meer over te weten’. Dat is dan het moment dat je een notitie hierover moet maken want anders vergeet je het weer. Ook al wordt de lijst steeds langer dan zou dat geen probleem moeten zijn, want zoals we al zeiden: je blijven ontwikkelen is waar het om draait. Had je vroeger een hobby die je nooit hebt kunnen uitvoeren? Kijk dan of het nog mogelijk is, want het is zonde om het uiteindelijk nooit geprobeerd te hebben. 

Kies voor een thuisstudie of training

Sommige werkgevers bieden cursussen of opleidingen aan. Dit is het moment om je kans te grijpen om iets nieuws te leren. Heb je altijd een hekel gehad aan sales of management maar heb je wel het idee dat dit je naar een volgende stap in je carrière leidt, dan is het juist goed om toch op te pakken. Wie weet is het een verborgen talent en kan je het uiteindelijk toepassen in je werk waardoor je die vervolgstap kunt maken. Als je graag iets anders wil leren dan het werk dat je uitvoert, kan je een thuisstudie of training ook een uitkomst zijn. Wil je graag leren hoe je een team kan aansturen dan zijn management opleidingen erg geschikt. Of wil je liever een trainingen volgen over een nieuwe manier van werken zoals Agile of Scrum. Door een thuisstudie te volgen kan je op elk moment van de dag, week of maand bepalen wanneer je eraan gaat zitten. Hierdoor kan je het combineren met het drukke leven dat je al leidt. 

Stap uit je comfortzone

Het dagelijkse leven is al snel een bubbel voor de meeste mensen. Je doet wat je doet en dat is prima. Risico’s nemen en uit je comfortzone gaan, hoort er helaas vaak niet bij. Terwijl dit juist belangrijk is voor als je uit de bubbel wil stappen en toch nog jezelf wil blijven ontwikkelen. Dingen doen die je eng of heel spannend vindt, helpen je om over een angst te komen. Taken oppakken die je absoluut niet leuk vindt, helpen je om je kennis te verbreden. Schrijf op wat je niet graag doet en wat je moeilijk vindt en begin gewoon stap voor stap deze dingen op te pakken. Mocht je het uiteindelijk echt niet leuk vinden dan weet je dat ook weer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen