Tips om een klein huis in te richten 0 496

Tips om een klein huis in te richten

Woon jij in een klein huis of knus appartement? Het kan dan lastig zijn om je huis dan in te richten. En dat is niet meer dan logisch. Je wilt natuurlijk graag dat je huis wordt ingericht zodat je én je spullen kwijt kunt én er een fijne sfeer is in huis. Een rommelig en te vol huis zorgen namelijk voor onrust. Lees hier onze tips zodat je zelf aan de slag kunt met de inrichting!

Allereerst: klein wonen is absoluut niet nadelig. Vaak is het zo dat kleine woningen op de meest mooie locaties te vinden zijn, zoals in het centrum van een stad. Het belangrijkste is om je appartement functioneel in te richten. Wat vaak het geval is, is dat mensen meer spullen hebben dan ze doorhebben. Daarom is bergruimte van groot belang in huis. Maar je wil natuurlijk niet dat de bergruimte ten koste gaat van de sfeer in je huis. Gelukkig hoeft dat ook niet!

Kleur

In een kleine ruimte is het aan te bevelen om te kiezen voor lichte kleuren. Dat komt omdat je ruimte groter lijkt als je lichte kleuren gebruikt. In een kamer met donkere kleuren krijg je al snel een benauwend gevoel. Dat wil je natuurlijk niet! Een lichte kleur kun je kiezen voor je muren, plafond, en ook voor je vloer. Heb je qua vloer wel eens gedacht aan click pvc? Deze vloeren hebben een verbinding, waardoor je ze zelf kunt leggen. Daarbij zijn ze waterbestendig. Ideaal!

Hoogte

In een klein woonoppervlak is het raadzaam goed gebruik te maken van de hoogte. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de opbergruimte. Zo bestaan er bijvoorbeeld opbergwanden waarbij je elementen op kunt stapelen. Ook zijn deze geschikt voor schuine wanden. Op die manier kun je zelfs kleine hoekjes van je kamer benutten.

Opruimen

Mensen hebben vaak meer spullen dan ze door hebben. Maar: mensen hebben ook vaak meer spullen dan ze nodig hebben. De laatste tip is dan ook om eens door al je spullen te gaan en kritisch te kijken naar wat je echt nodig hebt of wat je eigenlijk wel kunt weggooien. Je kunt ook andere mensen blij maken als je jouw spullen aan een goed doel geeft ook naar de kringloopwinkel brengt. Als je een foto maakt van bepaalde items, heb je alsnog een aandenken. Dat kost een stuk minder ruimte dan het daadwerkelijk in je kamer te hebben. Ook kun je spullen tijdelijk verplaatsen naar bijvoorbeeld je schuur. Als je na een poos merkt dat je de spullen niet gemist hebt of er niet aan hebt gedacht, is het alsnog tijd om naar de kringloopwinkel te gaan. Dan weet je zeker dat je daar geen spijt van krijgt.

Veel succes met de inrichting van jouw huis!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen