Een snelle avondroutine voor een gezonde huid én een goede nachtrust  0 390

Een snelle avondroutine voor een gezonde huid én een goede nachtrust


Als moeder ben je eigenlijk altijd bezig. Er ligt altijd wel een taak op je te wachten. Het is misschien wel het meest dankbare ‘werk’ dat er is. Tegelijkertijd ook heel vermoeiend. Zorgen voor jezelf komt dan ook soms op een laag pitje te staan. Besef echter goed dat je niet voor anderen kunt zorgen als je niet voor jezelf zorgt. Probeer jezelf daarom altijd tot de hoogste prioriteit te maken. Als jij lekker in je vel zit, doen je kinderen dat automatisch ook. Dit betekent ook dat je investeert in een goede avondroutine. Goed voor je eigen huid én voor een goede nachtrust. 

Die avondroutine blijkt er bij veel moeders echter bij in te schieten. Het liefst kruip je zo snel mogelijk in bed. Dan wil je niet ook nog luttele minuten besteden aan het verwijderen van je make-up en het hydrateren van de huid. Maar geloof ons, dit helpt écht om je lekkerder te voelen. Bovendien hoeft het maar weinig tijd in beslag te nemen. Met de volgende tips moet dit zeker lukken! 

De juiste verzorgingsproducten 

Bij een goede avondroutine horen ook de juiste verzorgingsproducten. Probeer nooit te besparen op verzorgingsproducten. Zo weet je zeker dat de juiste stoffen bevatten en de huid stralend en gezond houden. Kies bijvoorbeeld voor de huidverzorgingsproducten van CeraVe. Zij beschikken over een speciale lijn voor vrijwel iedere huid. Kies altijd voor de producten die passen bij jouw huidtype. Heb je geen idee hoe je jouw huidtype zou omschrijven? Doe dan online een testje om te ontdekken wat jouw huidtype is. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste producten te vinden. 

Gezicht reinigen 

Begin altijd met het reinigen van je gezicht. En nee, dan bedoelen we niet een snelle washand over je gezicht tijdens het douchen. Je moet er echt je tijd voor nemen. Gebruik bij voorkeur speciale doekjes om je make-up te verwijderen. Zo weet je zeker dat alle restjes meegenomen worden en je huid volledig vrij is van make-up. Vervolgens kun je gaan beginnen met hydrateren. Kies hierbij voor een voedende nachtcrème. In de nacht weet de huid zich weer te herstellen. Met een voedende nachtcrème bied je hierbij extra ondersteuning. 

Schrijf van je af 

Een goede nachtroutine betekent niet alleen de huid verzorgen. Ook je geest komt aan bod. Het moederschap is uitdagend. Prachtig, maar het kan ook veel van je vragen. Altijd weer al die ballen in de lucht houden. Een mommy burn-out ligt al snel op de loer. De hele dag moe en dan lig je éindelijk op bed en kan je de slaap niet vatten door al je gedachtes. Eindig je avondroutine daarom altijd met een momentje voor jezelf. Om even te mediteren of van je af te schrijven. Steek een kaarsje aan, ga er eens goed voor zitten en schrijf alle gebeurtenissen van die dag op of dingen waar je mee hebt geworsteld. Door deze ruim voor het slapengaan om te schrijven, zal je merken dat je eenmaal in bed veel sneller in slaap valt. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen