Organiseer een familiedag met deze 4 tips! 0 959

familiedag organiseren

Familie moet je koesteren. Sommige mensen zien hun familie één keer per jaar, terwijl anderen elk weekend de vloer bij elkaar platlopen. Een familiedag is hoe dan ook een leuk moment om de familie bij elkaar te krijgen. Heb je dit nog nooit met je familie gedaan? Trek de ‘stoute’ schoenen aan en scharrel al je familieleden bij elkaar voor een leuke familiedag. Wij geven je tips!

1. Planning

Om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig is op de familiedag, is het aan te raden om vroeg in het jaar een datumprikker te sturen. Zo voorkom je dat je tante net op vakantie is, of je neef voor z’n werk in het buitenland moet zijn. Het is natuurlijk het leukst wanneer de meesten, al dan niet iedereen, op de familiedag aanwezig kunnen zijn.

2. Houd rekening met iedereen

Leeftijd

Wanneer je met familie op pad gaat, ben je met een diverse groep. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met iedereen en alle leeftijden. Gaan de opa’s en oma’s ook mee? Je kleine nichtje? De leeftijden én karakters gaan alle kanten op, dus daar moet je met je activiteiten, en het eten, op inspelen.

Budget

Daarnaast is het ook verstandig om met ieders budget rekening te houden. Zorg ervoor dat de kosten gedeeld kunnen worden en door iedereen gedragen kunnen worden. Vraag van tevoren wat ieders budget is, zodat je niet voor vervelende verrassingen hoeft komen te staan.

Locatie

De kans is groot dat de familie zich door de jaren heen heeft verspreid over het hele land. Kies voor een locatie die voor iedereen haalbaar is.

Eten

Je kunt kiezen om uit eten te gaan, maar je zou ook op een leuke locatie met elkaar voor het eten kunnen zorgen. Dit scheelt in het budget en het is een leuke activiteit om met elkaar te doen. Er zijn genoeg lekkere recepten op internet te vinden.

3. Zorg voor een gezamenlijk beginmoment

Grote kans dat je een gedeelte van de familieleden al een tijdje niet meer hebt gesproken. Mocht je een heel programma willen afwerken op één dag, zorg even voor een gezamenlijk beginmoment. Het is prettig om even bij te praten en de mensen te spreken. Zorg voor een kopje koffie of thee met iets lekkers en geef mensen de tijd om te wennen.

4. Kies een passende activiteit

Van tevoren kun je bij je familie peilen wat voor soort uitje zij leuk vinden om te doen. Kies je voor avontuurlijk en actief? Dan kun je bijvoorbeeld ergens in de natuur een stormbaan huren. Actief, gezellig én competitief. Het kost je geen tijd en moeite om dit neer te zetten, want het wordt allemaal voor je geregeld. Dat is natuurlijk handig! Op deze manier kun je je tijd nuttig besteden door bij te kletsen met familieleden die je al even niet meer hebt gezien. Wanneer er mensen tussen zitten die niet mee willen doen, kun je voor hen iets anders verzinnen.

Wanneer het gros van de groep niet voor een actief uitje kiest, kun je voor een ander avontuurlijk uitje kiezen. Kies dan een middagje Escape room of een leuke workshop.

Wanneer vindt de familiedag plaats?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen