Ben je op zoek naar een gezinsauto? 3 tips 0 814

gezinsauto

Indien je op zoek bent naar een gezinsauto, moet je naar een aantal punten kijken. Hierbij staan veiligheid en ruimte vaak voorop! Het ligt er uiteraard ook aan hoe groot je gezin is en binnen welk budget de auto moet vallen. Heb je dus tips nodig voor het vinden van de juiste gezinsauto? Dan vind je ze in onderstaand artikel!

1. Ruimte

Een gezinsauto moet ruimte bieden voor zowel de ouders, kinderen en eventuele (luier)tassen en dergelijke. Naast voldoende zitruimte moet een gezinsauto efficiënt zijn, comfort bieden en een flinke laadruimte. Een driedeurs auto is dus eigenlijk niet geschikt, het is niet efficiënt en is niet handig met het plaatsen van kinderstoelen en dergelijke. Een gezinsauto moet voldoende laadruimte hebben om tenminste voor vier personen diverse tassen en benodigdheden te kunnen opbergen. Voor een vakantie naar Frankrijk is het bijvoorbeeld handig om de auto vol te kunnen laden, dit kan altijd nog aangevuld worden met een dak koffer of aanhangwagen. Een trekhaak kopen is hierbij essentieel om al jullie benodigdheden en of caravan mee te kunnen nemen.

2. Veiligheid

Ten tweede moet er gelet worden op de veiligheid, je wilt natuurlijk je gezin een zo goed mogelijke bescherming kunnen bieden tijdens het rijden. Dit betekent dat er voldoende airbags aanwezig zijn, genoeg gordels voor ieder gezinslid en een kinderslot op iedere deur. Airbags bieden naast gordels, de meeste bescherming. Kijk hier goed naar, want niet iedere auto beschikt over dezelfde airbag ‘uitrusting’. Daarnaast is een kinderslot van groot belang bij een diversiteit aan leeftijden. Een kind kan zo niet halverwege de snelweg een deur opendoen of er tussenuit piepen als je betaalt voor je benzine. Dit zijn vaak extra opties bij een auto, houd hier dan ook rekening mee in het budget. Een autoverzekering is te allen tijde benodigd! Kijk dus goed naar welke verzekering het beste bij de auto, en het gebruik hiervan, past.

3. Comfort

Normaliter maakt een gezinsauto vele, en vaak ook, lange ritten. Het comfort is hierbij dus erg van belang! Denk maar eens aan die twee kleintjes achterin…tijdens een 12 uur durende autoreis naar Frankrijk. Zowel voor hen als voor jezelf is comfort een belangrijke factor! Er zijn vele opties die je bij een standaard auto kunt kiezen, overweeg hierbij bijvoorbeeld de volgende: climate control, cruise control, airconditioning en stoelverwarming. Als gezin ga je naast lange reizen ook vaak genoeg korte reisjes maken naar een pretpark, dierentuin en zwembad bijvoorbeeld. Na een lange dag in een comfortabele auto stappen, die heerlijk rijdt, is dan uiteraard de ideale match!

Denk goed na wat je van een gezinsauto verwacht, wat je eisen en wensen zijn en behoud hierbij het budget in gedachte. Maak een proefrit met het gehele gezin om een totaalplaatje te krijgen van de toekomstige auto. Neem de tips in acht en succes met zoeken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen