5 stedentrips die je deze winter kunt maken 0 836

stedentrips winter

In het druilerige, natte winterweer dat we in Nederland gewend zijn, kun je je al snel een beetje neergeslagen voelen. Het is koud, het is donker, en de zomer is nog maanden weg. Waarom zou je niet nu een paar dagen vakantie inplannen om die donkere dagen door te komen? Hier zijn 5 winterse stedentrips die absoluut de moeite waard zijn.

1 Praag

Praag is een winterse stad met een rijke geschiedenis die erg populair is voor stedentrips. Tsjechië barst van de cultuur en prachtige gebouwen, maar is niet zo duur als sommige andere bestemmingen. Zeker in de winter gaan de prijzen, net als de temperaturen, omlaag en is de stad lekker rustig. Hierdoor kun je volop genieten van de fantastische architectuur en het heerlijke voedsel.

2 Düsseldorf

Duitsland klinkt misschien niet als de meest exotische vakantiebestemming, maar zeker in de winter is het absoluut de moeite waard. Düsseldorf is makkelijk bereikbaar met de auto (maar twee uur rijden vanaf centraal Nederland!) en dus ook een perfecte bestemming voor een stedentrip van 1 dag. In de winter zijn er kerstmarkten waarbij de sfeer volop te proeven is. Bovendien zijn er, buiten al die kersttaferelen, ook meer dan genoeg winkelcentra, musea, en cafeetjes om je stedentrip helemaal compleet te maken.

3 Barcelona

Je zult wel denken: Spanje, in de winter? Maar Barcelona is zeker ook in de koudere maanden een stedentrip waard. Zonder alle zomerse toeristen is de stad een stuk makkelijker te navigeren, en de winter daar staat bekend om zijn matige, zelfs warme, temperaturen en het rustige weer. Dat is wel wat anders dan de hevige stormen die er in de herfst en lente woeden. Daarbovenop zijn er in dit seizoen veel culturele activiteiten in de stad. Dus houdt je niet zo van kou? Dan is Barcelona zeker een goede optie.

4 Londen

Zodra het November wordt, transformeert Londen in een waar winterparadijs. Met kerstverlichting door het hele centrum en kerstmarkten in de straten waar gluhwein en warme chocolademelk volop verkocht worden, is Londen nét dat beetje extra dat je nodig hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de traditionele engelse toeristenattracties zoals de London Eye en Buckingham Palace te vinden.

5 Reykjavik

Ver in het noorden zijn in de winter de dagen korter en de temperaturen kouder. Maar wat IJsland daarvoor in de plaats heeft te bieden is fantastisch. Wat dacht je van een excursie om het Noorderlicht te bekijken? Of een duik in een heerlijke warme Blue Lagoon? Reykjavik laat zien dat de winter écht geen depressieve bedoeling hoeft te zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen