Op een rijtje: de meest voorkomende fabels over zilvershampoo 0 2458

shampoo

Zilvershampoo is een shampoo met een blauw/paarse kleur. Wanneer deze shampoo op de juiste manier gebruikt wordt, verliest het haar zijn gele gloed. Dit gebeurt door de kleur: blauw/paars is namelijk het tegenovergestelde van geel. Ondanks dat het een goed werkend product is, dat door veel verschillende merken gemaakt wordt, zijn er nog steeds een aantal fabeltjes over dit handige product. Dus bij deze: vijf fabels over zilvershampoo, én de feiten.

FABEL: Door zilvershampoo wordt je haar blauw.

FEIT: Zilvershampoo moet over het algemeen één tot twee minuten intrekken tijdens het wassen. Wanneer de shampoo te lang blijft zitten kan er een blauwachtige gloed in het haar achterblijven. Dit is echter geen reden tot paniek: na enkele wasbeurten met een normale shampoo is de blauwe gloed verdwenen. Echt blauw/paars zal je haar dus niet worden van zilvershampoo. Als je graag een paarse gloed wil, kun je dit eventueel wel krijgen door de shampoo expres wat langer te laten zitten dan nodig.

FABEL: Zilvershampoo maakt je haar stug en droog.

FEIT: Veel verschillende zilvershampoos zijn meer gericht op het verwijderen van de gele tinten dan op het verzorgen van het haar. Als oplossing hebben zilvershampoos vaak een bijhorende zilverconditioner, en soms zelfs een zilvermasker. Een populaire zilvershampoo, die van Fudge, heeft een bijpassende zilverconditioner die je haar zal verzorgen.

FABEL: Zilvershampoo is schadelijk voor je haar

FEIT: De meeste zilvershampoos zijn niet slecht voor je haar. Het enige nadeel is, zoals hierboven besproken, dat zilvershampoos er vaak niet gericht zijn op verzorging. Dit is gemakkelijk op te lossen door middel van een zilverconditioner of -masker. Voelt dit niet als voldoende? Ga op zoek naar een zilvershampoo zonder sulfaten of gebruik een shampoo met genoeg verzorgende ingrediënten.

FABEL: Er zijn geen natuurlijke/ veganistische zilvershampoos.

FEIT: Er zijn verschillende merken die natuurlijke en/of veganistische producten maken. Een van deze merken is Maria Nila. Dit merk heeft een groot assortiment met diverse producten, allemaal 100% veganistisch.

FABEL: Door zilvershampoo wordt je haar lichter.

FEIT: Zilvershampoo haalt enkel de gele tinten uit het haar. Hierdoor krijgt het haar uiteraard een andere tint, maar het wordt er niet lichter van. Als je een zilvershampoo wilt gebruiken om je haar op te lichten kun je beter op zoek gaan naar een product dat specifiek hiervoor bedoeld is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen