Kiezen voor EPDM dakbedekking 0 586

Kiezen voor EPDM dakbedekking

Als je je platte dak opnieuw wilt gaan bekleden, is EPDM een prima keuze. Dit kwaliteitsproduct is gemaakt van een synthetisch, elastisch rubber van topkwaliteit. Dit soepele materiaal bestaat uit polymeer en propeen en is zeer eenvoudig in het gebruik. Als de EPDM dakbedekking aangebracht is, beschermt het je dak optimaal tegen allerlei weersinvloeden. Het soepele materiaal is op de rol te koop in diverse breedtematen. Hierdoor kun je je schuur, garage of carport vaak uit één stuk leggen, wat voorkomt dat er op de naden lekkages ontstaan.  Door naadloos te leggen heb je hier nauwelijks kans op.

EPDM dakbedekking heeft belangrijke voordelen

EPDM dakbedekking wordt niet voor niets heel veel gekocht, want EPDM heeft enorme voordelen ten opzichte van andere dakbedekking. Wist je dat EPDM niet alleen UV bestendig is, maar ook zeer hoge- en lage temperaturen, zware regenval en herfststormen trotseert? En dat voor minimaal 50 (!) jaar? Ja, je leest het goed, EPDM is een zeer duurzaam product, want het gaat wel 50 jaar mee. 50 jaar lang heb je geen omkijken meer naar je dak. Het bespaart je ook veel tijd en kosten, want je hebt nauwelijks nog onderhoud als de dak eenmaal bekleed is met EPDM dakbedekking.

Een ander belangrijk voordeel is, dat EPDM vliegvuurbestendig is. Dit betekent dat rondvliegende vonken bij brand in jouw omgeving geen vat kan krijgen op jouw beschermende dakbedekking. Je hoeft in zo’n geval dus niet bang te zijn dat jouw schuur of garage in brand vliegt.

Kun je EPDM zelf leggen?

Ja, EPDM is heel elastisch en daardoor eenvoudig zelf te leggen. Het is op de rol te koop, uitrollen gaat heel makkelijk. Bereid je werkzaamheden wel goed voor, zodat je niet steeds van het dak af moet, omdat je lijm of gereedschap bent vergeten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen