Hoe vaak moet ik mijn haar wassen? 0 375

haar

Het aantal keer dat ik mijn haar was, is volledig afhankelijk van mijn weekschema. Indien ik vijf keer in de week in de sportschool sta, zal ik die week vaker mijn haar wassen dan wanneer ik een week lang aan het leren ben. Toch vroeg ik mij af welke routine gezonder is voor mijn haar.

Er zijn personen die ervoor kiezen om iedere dag hun haar te wassen, terwijl er ook personen zijn die beweren dat eenmaal per week het haar wassen voldoende is. Maar welke groep heeft gelijk? Om alle fabels rondom het wassen van het haar te ontkrachten, zal ik in dit artikel de feiten bespreken.

Geen standaardadvies

Wellicht hoopte jij dat jij in dit artikel het standaardadvies van experts zou lezen. Helaas moet ik jou hierbij teleurstellen. Volgens experts is de regelmaat van het haren wassen afhankelijk van jouw type haar en de keuzes die jij maakt bij het gebruik van een stijl- of krultang. Toch raden experts aan om het haar niet te vaak te wassen.

De functie van het wassen

Als jij jouw haar wast, gebruik jij hoogstwaarschijnlijk shampoo. Dit product heeft een reinigende werking, waarbij het haar wordt verfrist en het natuurlijk haarvet en overig vuil wordt verwijderd. Indien jij jouw lokken te vaak wast, is de kans aanwezig dat jouw haar zal uitdrogen en gemakkelijk zal afbreken. Het vet (talg en oliën), dat het vettige haar veroorzaakt, is natuurlijk, waardoor het prima is om een beetje vettig haar te hebben. Talg beschermt overigens het haar en houdt het haar soepel.

Hoe vaak?

Indien jij heel fijn haar hebt, erg veel sport en zweet en bovendien op een redelijk vochtige plek woont, is het prima om jouw haar dagelijks te wassen. Indien jij dikker haar hebt en weinig talg, is het raadzaam om jouw haar minder te wassen. Vooral personen met droog of krullend haar kunnen enkele wasbeurten gemakkelijk overslaan. Over het algemeen kan ieder haartype drie dagen zonder shampoo. Doordat er geen standaardadvies is, is het uiteraard mogelijk dat jij afwijkt van dit aantal dagen. Zodra jouw haar vet wordt, jij een jeukende hoofdhuid hebt en er duidelijk vuil in het haar zit, is het tijd om het haar te wassen. 

Schuimen

Het was hoog tijd dat ik naar de kapper ging, dus ik had direct een afspraak ingepland. Vorige week mocht ik plaatsnemen in de stoel van de kapsalon in delft en waste de kapper mijn haar met een heerlijke shampoo. Er ontstond een behoorlijke schuimlaag op mijn hoofd, al blijkt uit onderzoek dat dit een goed teken is. Zodra de shampoo het vet absorbeert, zal het schuimen. Hierdoor is het schuimen een indicatie van schoon haar. Dat heeft de kapper Delft goed gedaan!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen