Hoe kies je een hip thema voor de kinderkamer 0 541

Is er iets dat leuker is dan het uitkiezen van een hip thema voor de nieuwe baby- of kinderkamer? Hierin kun je al je creatiefste ideeën kwijt en eindeloos erop los fantaseren. Misschien kies je er wel voor om jouw oude kinderkamer na te maken of misschien laat jij je wel inspireren door de lievelingsfilm van jouw kind. Hoe jonger het kind, hoe meer creatieve vrijheid voor jou. De babykamer is natuurlijk uiteindelijk meer een uitlaatklep van de moeder, dan dat de baby er heel veel van mij krijgt. Dit maakt het ontwerpen en inrichten ervan natuurlijk niet minder leuk. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? De baby of kinderkamer is meer dan een opbergplek voor kleding en kinderspeelgoed.  Er zijn zoveel leuke thema’s om uit te kiezen. Eerst reflecteert de kamer meer de persoonlijkheid van de ouders en daarna meer van het kind. Hier zijn een aantal ideeën om de beslissing voor het thema makkelijker te maken.

Kleuren thema’s

Een thema hoeft niet altijd te betekenen dat je voor een onderwerp, een film of een dier kiest. Het kan natuurlijk ook over kleuren gaan. Een kleurenthema voor een kinderkamer kan op vele manieren uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld door een combinatie van twee of drie kleuren te kiezen. Een andere optie is een kleuren palette te kiezen. Het is zelfs een optie om monochroom te gaan en alleen zwart en wit te gebruiken. Een kleuren thema is een handige manier om te voorkomen dat je een bepaalde stijl opdringt aan je kind, voordat ze een eigen mening hebben kunnen vormen. Een kleuren thema is makkelijk aan te passen door bijvoorbeeld persoonlijke voorwerpen toe te voegen. 

Natuur thema

Een natuur thema kan heel erg leuk zijn voor een kinderkamer. Bij dit thema kan je zelf ook nog alle kanten op gaan en het thema zelf invulling geven. Zo kun je bijvoorbeeld een oceaan kamer maken, maar ook een bos of een jungle. Misschien wel een prachtige feeën vallei? Bij een natuur thema kan je erg creatief worden. Misschien laat je de muur wel tot leven komen? Wat dacht je van de prachtigste planten ter decoratie. 

Karakter, boek of film thema

Als jouw kind of jijzelf helemaal fan zijn van een bepaald karakter uit een film of serie, kan je een hele kamer daaromheen ontwerpen. Dit is nog makkelijk wanneer het om een film of serie gaat. Dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Het handige hierbij is dat er misschien wel heel veel merchandise en peuter speelgoed voor beschikbaar is. Dit maakt het hele inrichtingsproces veel makkelijker.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen