7 tips voor lenzen- en make-updragers! 0 511

Als make-upliefhebber en lenzendrager herken je het vast wel: met contactlenzen in moet je oppassen als je (oog)make-up draagt. Voor je het weet, heb je namelijk mascara of oogschaduw op je lens en dat is niet bepaald een pretje! Naast het feit dat het je oog irriteert en je zicht vervaagt, kan het soms ook tot vervelende oogontstekingen leiden. Daarom delen we hieronder een aantal tips, zodat je verantwoord je make-up kunt doen terwijl je lenzen in hebt!

  1. Eerst lenzen, dan make-up

De volgorde eerst lenzen indoen en daarna pas make-up aanbrengen is belangrijk. Olie-achtige of vettige restjes van je make-up kunnen namelijk makkelijk op je handen blijven na het aanbrengen van make-up. Deze kunnen ook in je lens komen, waardoor je kans loopt op geïrriteerde ogen. Je lenzen moet je daarom altijd indoen met schoongewassen, droge handen. Aan het einde van de dag verwijder je eerst je lenzen en daarna pas je make-up.

  1. Make-upkwasten reinigen

Oogschaduwkwasten zijn een grote bron van bacteriën als je ze niet regelmatig wast. Als je deze vervolgens op je oog smeert, dan komen deze bacteriën ook in je oog en dus in je lens terecht. Reinig de kwasten daarom na gebruik met warm water en zeep om de bacteriën eruit te spoelen. Daarna laat je ze aan de lucht drogen.

  1. Houdbaarheid 3 maanden voor mascara en eyeliner

Oude mascara en eyeliners zijn ook een grote bron van bacteriën als je ze na maanden nog steeds gebruikt. Dit kan natuurlijk ook weer op je lens terechtkomen en voor ontstoken ogen zorgen. Daarom is het belangrijk om je mascara en eyeliner om de drie maanden te vervangen.

  1. Make-up op waterbasis is beter

Vermijd make-up op oliebasis, want de olie is voor je ogen en de lenzen geen pretje. De olie laat zich moeilijk weg knipperen of reinigen, waardoor je met onzichtbare vlekken op je lens blijft rondlopen. Je ziet dan steeds waziger en bovendien kan het zorgen voor geïrriteerde en brandende ogen. 

  1. Vermijd poeder

Poeder vliegt alle kanten op als je dit aanbrengt. Daarom is het beter om dit te vermijden als je lenzen draagt. De kleine poederdeeltjes kunnen namelijk op je lens komen en het zelfs beschadigen. Je kunt beter voor crème-oogschaduw kiezen.

  1. Gebruik primer

Make-up bijwerken is klus die je liever niet te vaak wil doen. Gebruik daarom een oogschaduw primer om je oog make-up beter te laten zitten. 

  1. Laat de waterlijn met rust

Je waterlijn zit het dichts bij je oogbol en als je hier make-up aanbrengt, dan verdwijnt het ook weer snel. Als je lenzen draagt, dan komt die make-up op je lens terecht en dat is niet wenselijk. Probeer dus de eyeliner net op het buitenste lijntje van je oog aan te brengen, in plaats van op je waterlijn. 

Daglenzen of maandlenzen?

Draag je maandlenzen, dan merk je dat de lenzen op dag 1 beter zitten dan op dag 29. Op een gegeven moment gaan bacteriën in de lens verzamelen, ook al maak je het iedere keer schoon. Daarnaast is waterproof mascara of andere oogmake-up op basis van olie lastig uit een lens te wassen, waardoor de lens ook minder prettig zit. Als je vaker last hebt van make-up op je contactlenzen, dan is het misschien een goed idee om daglenzen te proberen van bijvoorbeeld Acuvue. Je hebt dan iedere dag verse lenzen die je aan het einde van de dag weer de prullenbak in doet. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken om bacteriën en/of make-up op je lens!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen