Goedkope vloerkleden – beperk je keuze tot bepaalde stoffen 0 964

huis

Je kunt echt schrikken van de prijzen van mooie vloerkleden. Soms zijn dat bijna bedragen die een chique parketvloer naderen. Heb je nu te weinig budget voor zo’n topkleed, dan moet je gaan zoeken in het goedkope segment van vloerkleden. Hetgeen niet betekent dat je daar geen fraaie exemplaren voor je vloer aan kunt treffen. Alleen is er bij goedkope vloerkleden wel het gevaar dat je een miskoop doet. Want wat weet je nu eigenlijk precies van kleden en waarom het ene zo hoog in de prijs zit en het andere bijna een weggevertje is? Dit artikel licht een tipje van de sluier op. 

Vijf prijsaspecten van goedkope vloerkleden

Kwaliteit kost, dat is algemeen bekend. Als de prijs dus naar beneden gaat, merk je dat terug aan de kwaliteit. Dat hoeft niet te betekenen dat je dan een kat in de zak koopt. Wel betekent het dat je bepaalde materialen beter niet kunt kiezen, omdat die de prijs opdrijven. En dat je ook niet te hoge eisen mag stellen aan de afwerking van je kleed. Er zijn vijf factoren die de prijs van een gemiddeld vloerkleed bepalen:

• Vervaardiging van het kleed (met de hand of met de machine)

• Merk (A-merk, B-merk of geen merk)

• Materiaal (natuurlijk materiaal is sowieso duurder dan synthetisch materiaal)

• Afwerking (hechting aan ondergrond en vooral afwerking aan de randen)

• Kleur/print (egaal tapijt is veel goedkoper dan eentje met kleuren en prints)

Prijsvriendelijke stoffen

Zoek je naar goedkope vloerkleden, dan beperk je je keuze tot kleden die gemaakt zijn van of katoen, of synthetische materialen. Een zuiver wollen kleed gaat niet in je budget passen. Om een katoenen kleed zo goedkoop mogelijk over je vloer uit te rollen, kies je daarnaast niet voor één groot kleed. Maar kun je beter twee kleinere gelijksoortige kleden nemen. Relatief zijn die twee kleinere namelijk lager geprijsd dan één hele grote.

Goedkope vloerkleden in hoogpolige stijl

Er is wat voor te zeggen om te gaan voor een hoogpolig vloerkleed, zeker in je woonkamer of slaapkamer. Dat ziet er niet alleen zacht uit, maar voelt ook zo, zeker als je er op blote voeten overheen loopt. Hoogpolig is heerlijk maar de kwaliteit is sterk afhankelijk van de prijs. Kun je een hoogpolig tapijt voor een prettig prijsje krijgen, kijk dan niet gek op als er binnen de kortste keren veel losse draden liggen. De uitval is hoog bij goedkope hoogpolige karpetten omdat er onvoldoende aandacht is besteed aan de hechting van de stof op de ondergrond. Het is dan ook aan te bevelen om bij dit type vloerkleden niet voor de allerlaagste prijs te gaan.

Laagpolige vloerkleden

In moderne huiskamers doen laagpolige vloerkleden het bijzonder goed. Die strakke kleden doen ook lekker modern aan. Daarnaast houd je toch die warme sfeer in huis; gezelligheid troef. De meeste laagpolige karpetten zijn vervaardigd van katoen of een synthetische vezel. Dit soort tapijten staan vaak prima in je woonruimte. Wel moet je voor aankoop even checken hoe het met de afwerking is gesteld. Is het kleed gewoon van de rol afgesneden? Dan kun je er zeker van zijn dat in vrije korte tijd de randen veel slijtage laten zien. Is er echter een afwerking van stiksel te zien? Dan gaat het karpet zich veel beter houden. Let dus bij laagpolige goedkope vloerkleden op prijs én afwerking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen