Een kinderfeestje organiseren? 3 tips! 0 749

kinderfeestje

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Dan ben je als moeder weer aan de beurt met het organiseren van een spetterend kinderfeestje. Je hoeft niet extreem creatief en energiek te zijn om een kinderfeestje te organiseren. Door goed na te denken en op tijd te beginnen, kun jij er een gezellige middag van maken.

1. Zorg voor een goede voorbereiding

In eerst met het uitdenken van elk onderdeel van het kinderfeestje. Bijvoorbeeld met het aantal kinderen dat uitgenodigd wordt. Weet je dit nog niet precies? Sommige ouders houden de leeftijd aan voor het aantal kinderen dat uitgenodigd wordt op het kinderfeestje. Wordt jouw zoon 6? Dan mag hij 6 vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor zijn feestje. Zorg tijdens de voorbereiding ook voor een planning, maar plan het voor jezelf niet te krampachtig. Zie je planning meer als een ondersteuning, en houd er vooral rekening mee dat sommige onderdelen langer duren dan je van tevoren denkt. Je bent tenslotte met een groep kinderen, dus dan is de kans groot dat er nog nét even een extra plaspauze gepland moet worden.

En vergeet de feestversiering niet! Van slingers en ballonnen kun je nooit te veel hebben!

2. Kies een geschikte locatie

Als je het aantal aanwezige kinderen weet, kun je nadenken over de locatie. Zijn het teveel kids om thuis te kunnen vermaken, kies dan voor een externe plek om het feestje te vieren. Voor een kleine prijs zijn tegenwoordig genoeg leuke plekken te vinden waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Denk aan een kinderboerderij of een grote speeltuin. Vaak zitten daar mogelijkheden bij om eten en drinken te regelen of zelf mee te nemen. Ondertussen kun je op die locatie een leuk spel opzetten.

Houd hierbij ook rekening met het weer. We wonen in Nederland, dus het is geen gegeven dat het droog zal zijn tussen maart en september. Het best voorbereid ben je met een leuke buitenlocatie, waarbij het ook een mogelijkheid is om bij slecht weer het feestje naar binnen te verplaatsen. Wellicht met andere activiteiten, want niet alles wat buiten kan is binnen ook een goed idee natuurlijk.

3. Regel lekker eten en drinken

Kinderen houden van lekker eten, zeker op een kinderfeestje. Je kent natuurlijk vast de reclame van Unox wel, waarbij een jongetje alle uitbundige activiteiten even vergeten was, maar aan zijn moeder vertelde dat ze ‘knaks’ hadden gegeten. Natuurlijk is het leuk om voor een onvergetelijk feestje te zorgen, maar ga zeker niet boven je eigen vastgestelde budget zitten én vergelijk niet met andere kinderfeestjes. Kinderen onthouden de gezelligheid, wellicht het lekkere eten en zijn echt niet bezig met hoeveel geld je eraan hebt besteed.

Laat bijvoorbeeld kinderen zelf een pannenkoek versieren en kies voor lekkere tussendoortjes. Dit kan ook een stuk gezonder dan alleen bakjes snoep neerzetten. Denk aan stukjes kaas, komkommer en worst. Lekker én gezond! Heb jij nog tips voor het organiseren van een onvergetelijk kinderfeestje?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen