3 lekkere hapjes voor kinderen tijdens Sinterklaas   0 929

lekkere hapjes kinderen sinterklaas

Tijdens Sinterklaas horen er natuurlijk allerlei lekkere hapjes op tafel te staan. Zo kan er tussen de cadeautjes uitpakken door, heerlijk worden gegeten. Je kunt ervoor kiezen dit zelf te maken of een catering aan huis in te schakelen. Hapjes brengen ook een bepaalde gezelligheid met zich mee door het gezellig samenzijn en rond de tafel zitten (in dit geval de zak van Sinterklaas). Lees snel verder voor diverse tips en ideeën!

1. De ‘zak’ van Sinterklaas

Een heerlijk hapje, dat zeer gemakkelijk en snel te maken is, is de filozak van Sinterklaas. Je hebt hiervoor nodig: filodeeg, een appel, handjevol rozijnen, kaneel en honing. Meng de diverse ingrediënten met elkaar in een kom en vul het filodeeg. Bind het vervolgens bij elkaar door er een zakje van te maken. Dit doe je door het filodeeg op te vouwen (zorg dus dat je er niet te veel vulling in stopt) en houdt het bij elkaar met kooktouw. Een beetje ei langs de randen zorgt ervoor dat het deeg niet scheurt tijdens het bakken in de oven (10 minuten op 175 graden).

Een tweede variant op de zak van Sinterklaas bevat dunne flensjes in plaats van filodeeg. Maak dus een stapel flensjes en vul dit met een heerlijke appelmix, M&M’s of banaan en Nutella bijvoorbeeld. Vervolgens bind je ook deze vast met behulp van een kooktouw en genieten maar!

2. Gevulde eitjes

Een klassieker; gevulde eitjes. Dit lekkere hapje doet het altijd goed op verjaardagen en andere gezellige bijeenkomsten, zo ook tijdens Sinterklaas vieren! Je hebt nodig: 4 eieren, een eetlepel mayonaise en yoghurt, theelepel mosterd en een snufje paprikapoeder en kerriepoeder met tot slot wat verse bieslook. Kook de eieren tot ze hard zijn om ze vervolgens te pellen en halveren. Haal het eigeel uit de eieren en prak dit zo fijn mogelijk, samen met de overige ingrediënten. Vervolgens vul je de uitgeholde eieren met dit mengsel en bestrooi je het met wat bieslook.

3. Speculaasbrownies

Bij Sinterklaas hoort naast veel chocolade, strooigoed en schuimpjes ook een lekker stuk speculaas. Om een lekker hapje aan te kunnen bieden, die je samen kunt maken met kinderen, is de speculaasbrownie ideaal! Je hebt nodig: 60 gr roomboter, 200 gr kristalsuiker, 125 gr pure chocolade, 2 eieren, scheut stroop of honing, 100 gr zelfrijzend bakmeel, 2 el cacao en 5 speculaasjes. Dit is voldoende voor zo’n 6 tot 8 personen (of gehalveerd, als jullie heel erg van snoepen houden!). Smelt ten eerste de boter en de chocolade in een pan met daarnaast ook de suiker en honing, op laag vuur. Ondertussen meng je in een kom de eieren, zelfrijzend bakmeel en de cacao. Mix de 2 aparte mengsels samen tot een geheel, verkruimel de speculaas (voeg eventueel nog wat schuddebuikjes toe) en schep het in een ovenvorm voor 25-30 min op 180 graden.

Ga lekker aan de slag, samen met je kinderen en zorg voor een heerlijke tafel vol hapjes! Naast bovenstaande recepten, mogen uiteraard ook het strooigoed, pepernoten en de chocoladeletters niet ontbreken!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen