Drie redenen om een LED sensorlamp aan te schaffen 0 804

LED sensorlamp

Een LED sensorlamp is een lamp die een sensor bevat die beweging kan zien. Als de lamp ziet dat er iets of iemand in beweging is in de ruimte waarin hij is opgehangen zal hij aan springen of aan blijven. Wanneer je een lamp met een sensor ophang zal er nooit meer ongewenst of te lang een licht aan blijven in je huis of kantoor.  

1. De LED sensorlamp is zeer efficiënt

Zoals al bekend is een LED lamp op zich al significant efficiënter dan alle andere soorten lampen. Hierbij wordt minder warmte en meer licht geproduceerd. Met een sensor kan deze efficiëntie nog verder vergroot worden. Soms is het zo dat je per ongeluk een lamp aan laat staan als je je slaapkamer, woonkamer of kantoor verlaat. Zo kan een lamp uren of zelfs een hele nacht aan blijven staan zonder dat iemand er gebruik van maakt. Dat is natuurlijk geen efficiënt gebruik van de lamp. Een sensor weet wanneer er iemand in de ruimte is door bewegingen te meten. Wanneer er iemand gebruik van het licht moet maken gaat of blijft het aan. Als er al een tijdje geen beweging is gemeten in de ruimte gaat de lamp vanzelf weer uit. Vaak kan een sensor kan ingesteld worden op tijd. Na de ingestelde tijd gaat de lamp uit. Zo’n sensor kan ook een oplossing zijn voor buitenverlichting. Wanneer er iemand bij de deur staat springt de lamp aan waardoor de deur goed verlicht wordt zodat je bijvoorbeeld zonder moeite je sleutel in de deur kan steken. Op deze manier blijft de lamp niet de hele avond of nacht aan wanneer er niemand is die hier gebruik van zou moeten maken.

2. De LED sensorlamp scheelt in je portemonnee

De hoge efficiëntie van LED lampen door het besparen in het verbruik van energie zorgt er ook voor dat het goedkoper is. De lampen zijn goedkoper in productie dan sommige andere lampen en gebruiken daarnaast minder elektriciteit. Dit ga je terugzien op je volgende elektriciteitsrekening  die je binnenkrijgt. Naast het feit dat de LED lamp op zich energiezuinig is kan de sensor daar nog een schepje bovenop doen. Als de lamp vanzelf uitgaat kan er geen onverwacht hoge rekening verschijnen wanneer je per ongeluk een lamp aan laat staan. Als je de sensor ook toepast op buitenverlichting staat de lamp niet meer alle avonduren aan. Ook dit ga je merken aan je rekeningen.

3. De LED sensorlamp gaat lang mee en is gemakkelijk in onderhoud

Doordat een LED lamp zo efficiënt omgaat met de energie gaan de lampen ook een stuk langer mee dan bijvoorbeeld een gloeilamp of tl buis. Wanneer de sensor ervoor zorgt dat je buitenlamp niet de hele avond onnodig brandt gaat de lamp nog langer mee. Zo hoef je de lampen minder vaak te vervangen. En gaat er toch een lampje stuk, dan kunnen ze heel gemakkelijk vervangen worden.

Is je interesse gewekt? Kijk dan voor een volledig aanbod van Led Sensorverlichting eens hier.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen