Dit zijn de leukste banen in de beautybranche 0 4074

Beautybranche

Altijd al gedroomd van een baan in de beautybranche? Wij hebben de drie leukste banen voor je op een rijtje gezet.

Visagist: De mooiste versie van jezelf

Creëer jij graag de mooiste make-uplooks bij jezelf en experimenteer je regelmatig met nieuwe looks en kleuren? Dan is een baan als visagist misschien iets voor jou. Als visagist voorzie je mensen van een prachtige make-up voor een belangrijke dag. Dat kan een bruiloft of gala zijn, maar ook een diploma uitreiking, tv-uitzending of belangrijk evenement zoals een modeshow. Hoewel dit afhankelijk is van de sector waarin je werkzaam bent, kan je als visagist je fantasie meestal de vrije loop laten. Voornamelijk in de modebranche en fotografiebranche krijg je als visagist vaak de ruimte om je creativiteit te uiten, zodat je een look kan creëren die helemaal in het plaatje past. Wil jij visagist worden en mensen helpen om de mooiste versie van zichzelf te zijn? Een opleiding tot visagist kun je het beste volgen aan een erkend beauty instituut. Zo weet je zeker dat je leert werken met de nieuwste trends en technieken en hoef je je bovendien niet te focussen op algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen.  

Nagelstyliste: Want handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt

Je handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt. Daarom is het belangrijk dat handen goed verzorgd zijn. Al nagelstyliste houd je je bezig met hand- en nagelverzorging, zodat al jouw klanten de deur uit gaan met keurig verzorgde handen. Omdat iedereen iets anders verstaat onder verzorgde handen zul je bij de ene klant alleen een manicure uit hoeven voeren, terwijl de volgende klant een volledig set gelnagels wil laten zetten of wil laten bijwerken. Hierdoor is geen dag hetzelfde. Als nagelstyliste mag je klanten adviseren over de beste kleuren voor hun nagels, kan je ze inspireren met nieuwe designs en ben je de hele dag creatief bezig. Klinkt dit als een droombaan voor jou? Schrijf je dan snel in voor de nagelstyliste opleiding bij een erkend nagelinstituut bij jou in de buurt.

Kapper: Omdat je een beter mens bent als je haar goed zit

Een baan als kapper biedt net als de andere banen die genoemd zijn de mogelijkheid om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Uiteraard moet je je voor een gedeelte aanpassen aan de wensen van de klant, maar als kapper weet jij het beste wat voor soort kapsel goed past bij het gezicht van jouw klant. En omdat klanten op jouw oordeel vertrouwen, biedt deze baan de mogelijkheid om het mooiste in iedereen naar boven te halen. Zo gaan jouw klanten vol zelfvertrouwen weer naar huis. Wil jij kapper worden? De kappersopleiding is op elk groot roc in Nederland te volgen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen