Wat heb je nodig voor borstvoeding? 0 693

Wat heb je nodig voor borstvoeding

Je krijgt je eerste baby en heb natuurlijk veel spullen nodig. Waaronder spullen om gemakkelijker borstvoeding te geven. Natuurlijk heb je het belangrijkste al om borstvoeding te geven, maar met bepaalde hulpmiddelen kan je borstvoeding geven een stuk aangenamer maken.

Een elektrisch kolfmachine

Een elektrische kolfmachine is handig wanneer je borstvoeding geeft. Vooral wanneer je weer werkt of even weg bent, kan je niet altijd borstvoeding geven aan je baby. Kolven is een goede oplossing hiervoor. Door het kolven van de moedermelk kan je baby jouw moedermelk drinken en kan jij kolven wanneer je wil. Dit zorgt er ook voor dat de moedermelk niet zomaar verloren gaat.

Vitamine K en vitamine D druppels

De borstvoeding is de belangrijkste bron van voeding voor je kind. Daarnaast zijn vitamine K en vitamine D essentieel voor je baby. Een pasgeboren baby kan geen vitamine K aanmaken, dit gebeurt pas na enkele maanden door de eigen darmen. Vitamine D is ook belangrijk voor het kind tot het vierde levensjaar, maar wanneer je baby getint is of minder buiten komt, is het nemen van vitamine D langer nodig dan 4 jaar.

Voeding bh of kleding

Door speciale voeding bh of kleding te dragen is het makkelijk om borstvoeding te geven. Je kan namelijk de cup gemakkelijk omklappen om borstvoeding te geven wanneer nodig.

Tepelzalf

Tepelzalf kan fijn zijn voor geïrriteerde tepels door het geven van borstvoeding aan je baby. Een tepelzalf helpt om de huid van de tepel en rondom te herstellen en geeft het een extra beschermlaagje.

Zoogkompressen

Iets wat niet iedereen nodig heeft, maar wat wel handig is, zijn zoogkompressen. Zoogkompressen voorkomen dat je rondloopt met twee natte vlekken op je shirt. Een baby die huilt kan namelijk al voor lekkende borsten zorgen. Een zoogkompres vangt de melk op.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen