Waarom een ooglidcorrectie? 0 650

waarom een ooglidcorrectie

Door hangende oogleden en wallen zie je er al snel vermoeid uit. Als je deze vermoeide blik in de spiegel ziet dan kan dat erg vervelend zijn en we kunnen ons voorstellen dat je graag de frisse blik van vroeger terug wilt. Dat is mogelijk met een onder- en/of bovenooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, maar je ziet redelijke kort na de behandeling de grote resultaten van deze chirurgische ingreep. Waarom zou een ooglidcorrectie iets voor jou kunnen zijn? Lees het in dit artikel!

Wat houdt een ooglidcorrectie in?

Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep, waarbij je al snel weer naar huis kunt. Tijdens de ingreep corrigeert de plastisch chirurg je wallen en/of hangende oogleden. Als je ouder wordt verliest de huid zijn elasticiteit. Dit kan als gevolg hebben dat je een vermoeide uitstraling krijgt door de wallen en/of hangende oogleden. Met een ooglidcorrectie krijg je weer een stralende frisse blik.

Wanneer een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

De meeste mensen die een ooglidcorrectie willen laten uitvoeren doen dit om cosmetische redenen, maar het kan ook zo zijn dat je om een medische reden een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren.

Cosmetische redenen

Hangende oogleden kunnen voor veel schaamte en onzekerheid zorgen. Het geeft je vaak een sombere en vermoeide uitstraling. Ook zorgt het ervoor dat je gezicht er ouder uitziet. Veel mensen laten zich bij hangende oogleden behandelen met een ooglidcorrectie om cosmetische redenen.

Medische redenen

Ervaar je lichamelijke klachten door hangende oogleden? Dan is de reden van de ingreep medisch. Voorbeelden van fysieke klachten door hangende oogleden kunnen zijn: zware oogleden, beperkt gezichtsveld en hoofdpijn.

Bovenooglidcorrectie

Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie de juiste ingreep. Tijdens deze chirurgische ingreep wordt de overtollige huid boven je ogen verwijderd. Om deze huid te verwijderen is het nodig om een klein sneetje te maken. Dit wordt gedaan in de natuurlijke huidplooi zodat het litteken nauwelijks zichtbaar is. Tijdens de behandeling kan het zijn dat naast de overtollige huid ook vet wordt weggehaald. Dit is afhankelijk of je oogleden vet bevatten. 

Onderooglidcorrectie

Heb je last van wallen? Dan kunnen deze door een onderooglidcorrectie weggehaald worden. Meestal hebben wallen te maken met uitpuilend vet onder je ogen. Dit overtollig vet kan tijdens de ingreep weggehaald worden. Aan de binnenkant van het ooglid wordt een kleine incisie gemaakt. Naast het vet kan ook overtollige huid verwijderd worden. Is dit nodig? Dan wordt de incisie net onder de wimperlijn gemaakt.

Herstel en resultaat na de ingreep

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om je ogen goed te koelen. Dit zorgt ervoor dat de zwellingen en bloeduitstortingen minder worden. Als je wat pijn ervaart, dan kan je een paracetamol nemen. Het herstel duurt ongeveer één week, maar dit verschilt per persoon.

Na de behandeling zie je niet direct het eindresultaat. Vaak zijn je ogen rood en gezwollen. Je huid heeft even de tijd nodig om te herstellen. Vaak is het eindresultaat pas goed te zien na 2 á 3 maanden. Door het maken van voor en na foto’s kan je ze goed met elkaar vergelijken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen