Voordelen van paardrijden voor kinderen 0 720

Voordelen van paardrijden voor kinderen

Als moeder ben je altijd op zoek naar manieren om je kinderen nog beter klaar te stomen voor het leven. Je vindt het heerlijk om ze goede normen en waarden mee te geven en vindt het belangrijk dat ze ondertussen ook voldoende genieten van hun vrije tijd. Een sport beoefenen vinden veel kinderen ontzettend leuk. Daarnaast is het ook nog eens gezond en geeft het hun de mogelijkheid om een hobby voor het leven te vinden. Paardrijden behoort tot één van de populairste sporten voor kinderen in ons land.

Spreekt jouw kind ook al maanden over de ruitersport en kan deze niet wachten om te beginnen met paardrijden? En heb jij stiekem ook al eens een blik geworpen in  ruitersport winkel omgeving Kootwijkerbroek, maar durf je nog niet akkoord te gaan met de plannen van je kind? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Paardrijden is namelijk niet alleen heel leuk, maar biedt ook talloze voordelen voor kinderen. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Het beoefenen van een sport en dan met name met dieren vraagt om veel verantwoordelijkheidsgevoel. Dit is iets waar de meeste kinderen nog moeite mee hebben. Hoewel ze bepaalde dingen ontzettend leuk vinden, vinden ze het ook lastig om ervoor te blijven zorgen en ‘beter’ te worden. Een sport vraagt deze dingen juist. Je moet blijven gaan om te blijven ontwikkelen. Je moet goed zorgen voor je paard, zodat je een band opbouwt en hierdoor het rijden ook soepeler zal verlopen. Zelfs een hoofruif paard bijvullen kan van essentieel belang zijn. Je kind leert dan ook dat zelfs de kleine dingetjes van belang zijn. Je moet iedere les op tijd komen. Dit vraagt veel van een kind, maar zorgt er ook voor dat hij of zij hele belangrijke levenslessen leert.

Zelfvertrouwen opbouwen

Veel kinderen vinden paardrijden heerlijk, maar vinden het toch wel een beetje spannend als de instructeur heeft aangegeven dat er binnenkort hindernissen worden geplaatst. Hindernismateriaal online bestellen doen instructeurs echter niet om te pesten, maar om meer uit de kinderen naar boven te halen. Iedere overwinning telt. Alles is een complimentje waard. Hoe meer je kind ziet dat hard trainen beloond wordt, hoe zelfverzekerder deze zal worden. Bij ieder complimentje zie je het zelfvertrouwen toenemen. Fouten maken is normaal. Van fouten leer je en daar word je alleen maar beter van. Als je kind dit beseft, dan zal hij in het leven veel meer obstakels kunnen trotseren.

Zelfvertrouwen opbouwen

Nieuwe vrienden maken

Vind je kind het soms lastig om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenootjes? Dan is een sport precies wat hij of zij nodig heeft. Paardrijden is – in tegendeel tot wat veel mensen denken – een echte teamsport. Hier ontmoet je kind heel veel andere kinderen uit de buurt met een gedeelde passie en hobby. Dit verbindt. Daarom zie je ook dat het vinden van aansluiting tussen paardenliefhebbers ontzettend gemakkelijk gaat. Je kind heeft immers direct een goed gespreksonderwerp. Dit zorgt voor betere sociale contacten en nieuwe vriendjes!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen