Verbeter je huis in stijl en bespaar tijd en geld 0 191

Schilderij

Jouw huis is, net als het leven, een aaneenschakeling van evoluties en speciale momenten. Bekijk onderstaande mini projecten die je zelf uit kunt voeren of met een beetje hulp! Zo creëer je in een mum van tijd een huis die echt bij jou past.

Maak je entree uitnodigender

Een vrolijke voordeur kleur en een vleugje landschapsarchitectuur kunnen wonderen doen voor de uitstraling van jouw huis. En zo ook een blijvende indruk op gasten maken. Voorzie de deur van nieuw deurbeslag en voeg potplanten toe bij de ingang.

Overweeg daarnaast om buitenverlichting te installeren om de architectuur van jouw huis zo te verbeteren en je deurluifel die je bijvoorbeeld bij Bouw-handel.nl kunt aanschaffen, prettig te verlichten. Vervang je versleten welkomstmat door een gedurfde statement mat om op deze wijze een warme en gastvrije sfeer in je huis te creëren.

Fleur je keuken op

Waardeer het eetgedeelte van je keuken simpel op met een fraaie lamp. Het vervangen van een bestaand armatuur is daarvoor de makkelijkste optie: schakel gewoon de stroom uit bij de zekeringkast en sluit de draden aan. Een nieuwe lamp ophangen is zonder twijfel een eenvoudige manier om het uiterlijk van je kamer vlot te veranderen. En dit is een DIY project dat je zelf kunt doen. Denk bij het kiezen van de juiste verlichtingsarmaturen voor jouw keuken niet alleen aan het ontwerp, maar ook aan de functie.

Vervang de binnendeuren

Dit is een update die met haar vorm en functie vaak over het hoofd gezien wordt. De materialen van een binnendeur kunnen van invloed zijn op hoe goed deze in het interieur werkt en hoe lang je hier plezier van kunt hebben totdat je opnieuw een vervangende deur koopt. Verwissel een gewone deur met eentje die fijn gedetailleerd is of een antieke uitvoering. Of upgrade de binnendeuren gewoon met volkerndeuren, die het geluid veel efficiënter dempen dan de in nieuwbouw gebruikelijke holle deuren.

Upgrade de vloer

Het leggen van een hardhouten vloer kan langer dan een weekend duren, dus kies in dit geval voor een materiaal dat minder tijdrovend is. Begin met alles wat op een rol zit, zoals vinyl op rol, want dat ziet er beter uit en gaat langer mee dan vroeger. Losliggend vinyl is uniek omdat er geen lijm nodig is. Zodra je het op maat hebt geknipt en op zijn plaats hebt gelegd, is het al geïnstalleerd. Het is een ideale oplossing voor het afdekken van oppervlakken zoals geverfd beton, waar lijm niet goed op hecht.

Creëer een accentmuur

Onderschat de kracht van verf niet. Want ook al kan het een plek misschien niet structureel aanpassen, werkt het wel prachtig transformerend. Volledig witte kamers zijn de perfecte kandidaten voor een accentmuur en zullen met een eenvoudige verflaag het uiterlijk en de sfeer van de ruimte onmiddellijk opfrissen. Als je tijd en budget het toelaten, kan het volledig opnieuw schilderen van één of twee kamers ook de algehele sfeer van een huis drastisch verbeteren.

Voeg een galerij wand toe

Als je een paar goedkope lijsten ziet die je leuk vindt, koop deze dan en gebruik ze om onder meer met jouw favoriete foto’s te pronken, of de kunstwerken van je kind. Als je deze kunst na verloop van tijd beu bent, wissel het dan gewoon in voor iets nieuws.

Geef je tuin een boost

Met vlondertegels of cementklinkers kun je gemakkelijk, zonder mortel, binnen een weekend een aantrekkelijk buitenterras maken. Voeg er potplanten en bijvoorbeeld een eclectische mix van kleurrijke stoelen aan toe om een schilderachtig toevluchtsoord in je achtertuin te creëren.

Met de juiste planning en onderdelen kan zelfs een kleine buitenruimte een tuinoase worden. Zoek naar hoekjes in je tuin waar je een bank plus een kleine bijzettafel kunt plaatsen. En maak zo een mini-terras om van je buitenlandschap te genieten.

Of je nu jouw huis wilt opknappen om het op de markt te brengen of gewoon wat nieuwe updates in je leefruimte wilt aanbrengen, je hoeft absoluut niet veel geld uit te geven om fijne resultaten te behalen. De bovenstaande projecten helpen je hierbij op weg.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen