Upgrade je trap met stijl 0 233

Trap

Je trap is meestal één van de opvallendste kenmerken van jouw huis. Het heeft niet alleen het voor de hand liggende praktische nut om van verdieping naar verdieping te gaan, maar het is ook een cruciaal element dat een perfect design statement in een huis kan maken. Als één van de eerste designkenmerken van je woning die jouw gasten meteen op zullen vallen, kan een verouderde, versleten, beschadigde of gewoon armoedig uitziende trap een behoorlijk slechte eerste indruk maken.

In de meeste gevallen is er echter weinig tot niets aan de hand met de feitelijke functionaliteit van deze trap. Het ziet er door slijtage enkel wat beroerder uit. Maar zelfs als interieurdesign niet jouw sterkste kant is, lees dan als handige doe-het-zelver toch verder voor een aantal van de beste trap ideeën met een beperkt budget.

Vervang de oude treden en stootborden door laminaat

Als het enkel jouw traptreden en stootborden zijn die er door slijtage slechter uitzien, dan kan een HomingXL traprenovatie van laminaat op een kosteneffectieve manier de benodigde finishing touch geven.

Want als één van de innovatiefste ideeën voor een goedkope traprenovatie, kan een laminaat trapbekleding via de handen van een doe-het-zelver de perfecte look in jouw huis creëren. Deze laminaat is in verschillende stylen en maten verkrijgbaar. En passen zo bij alle verschillende trappen en esthetiek. Het kan bovendien naadloos met bestaande vloeren gecombineerd worden.

Vervang de trapleuning

Een ander en aantrekkelijk kosteneffectieve trap idee betreft het vervangen van de opvallendste kenmerken van jouw trap: de trapleuning. Dit is een geweldige manier om jouw huis snel te transformeren. Dit zonder de overlast en kosten die veelal uit een enorm renovatieproject voortkomen.

Afhankelijk van het soort trap dat jij een update of finishing touch wilt geven, kan het vervangen van de leuning voldoende zijn om een vermoeid ogende trap vlot een nieuw leven te schenken.

Heb je aan schilderen gedacht?

Heb je nog een emmer met verf liggen in een kleur waar je absoluut dol op bent? Waarom gebruik je deze dan niet om je trap een prachtige trap-make-over te geven? Want je kunt jouw trap zo snel een frisse en stijlvolle uitstraling geven.

Doe dit door de traptreden, stootborden, spindels, trappalen en/of leuningen in kleuren te schilderen die jouw huis al heeft. Je kunt uiteraard ook voor een nieuw blik verf in een kleur naar wens van jouw plaatselijke bouwmarkt gaan.

Wat dacht je van een traploper?

Als het schilderen van je trap voor jou niet de juiste optie lijkt, dan kun je ook een traploper gebruiken om je trap nieuw leven in te blazen. Het kan immers handig onvolkomenheden verbergen en vlug een esthetisch aantrekkelijke oplossing bieden die jouw huis er meteen stijlvol uit laat zien.

Met een enorm scala aan stijlen en kleuren om uit te kiezen, zal het bedekken van jouw trap met een traploper helpen om een opvallend design statement te maken. En als de treden nog in een goede staat verkeren, dan kun je het natuurlijke hout eronder ook vernissen om zo een chique trap voor je huis te creëren. 

Het met stijl upgraden van jouw trap hoeft echt niet kostbaar te zijn. Er zijn, zoals je hierboven al kon lezen, immers behoorlijk veel eenvoudige en mooie oplossingen om jouw trap echt prima te verbeteren. Betaalbare opties die perfect bij het ontwerp van jouw huis aansluiten. Dus waar wacht je nog op? Upgrade je trap ook in stijl!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen