Tips om voor natuurlijke cosmetica 0 655

Tips om voor natuurlijke cosmetica

Je hebt besloten om voortaan alleen of voornamelijk natuurlijke producten te gebruiken. Heel goed! Dat is goed mens, milieu én dier. Maar waar begin je? En waar moet op letten? Wat is natuurlijk?

Ga je na wat je gebruikt

Het is als eerste van belang om na te gaan wat je al hebt en wat je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan niet natuurlijke crèmes die je elke dag gebruikt. Die zou je meteen of na dat je je oude crèmes hebt op gemaakt, kunnen vervangen door natuurlijke crèmes. Bepaal voor jezelf of je je niet natuurlijke en niet dierproef vrije producten meteen in de prullenbak wil gooien of eerst op wil maken.

Lees de ingrediënten

Wanneer je klaar bent om enkel en alles natuurlijke producten te gebruiken is het soms even zoeken. Vele grote merken zijn namelijk helemaal niet natuurlijk en/of dierproefvrij. Online vind je ook vaak hele lijsten met merken die meedoen aan vreselijke dierenproeven en welke bedrijven niet. Ingrediënten vinden zijn soms wat lastiger, vaak vind je online ook een lijstje met ingrediënten die je moet vermijden, maar die zijn vaak in het Engels geschreven. Zie je vooral ingrediënten die niet uit te spreken zijn? Dan kan je er van uit gaan dat deze ingrediënten niet natuurlijk zijn.

Vermijd parfum

Het is het beste om producten met parfum, die in aanraking komen met je huid, te vermijden. Wat er precies in parfum zit is meestal onduidelijk. Dit hoeft namelijk niet uitgebreid op de ingrediëntenlijst te staan. Meeste parfums kunnen allergische reacties veroorzaken

Natuurlijke make up kwasten

Ook de tools waarmee je je cosmetica aanbrengt kunnen niet natuurlijk zijn en dus gemaakt zijn van dierlijke haren. In dit geval kan je dus beter gaan voor synthetische kwasten. Wanneer kwatsen worden gemaakt van dierlijke producten, betekent het vaak dat deze haren uit de bio industrie of zelfs bontindustrie komen

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen