Redenen waarom jij een personal trainer zou moeten nemen 0 233

personal trainer

Moet jij jezelf af en toe aansporen om eens wat meer aan sport of beweging in het algemeen te doen, maar vind je het moeilijk om jezelf ertoe te zetten? Een personal trainer zou je hierbij kunnen helpen om de motivatie in jezelf te vinden om wel regelmatig te sporten, op wat voor manier dan ook. Hieronder enkele redenen waarom jij een personal trainer zou moeten nemen.

Veilig trainen onder begeleiding

Zeker als je lange tijd niet hebt gesport is het van belang om rustig en op de juiste manier te beginnen en alles rustig op te bouwen. Een personal trainer kijkt naar jouw lichaam, bespreekt samen met jou de doelen die je wilt bereiken en past hier vervolgens zijn training op aan. Ook houdt hij je tijdens de oefeningen in de gaten en kan hij indien nodig bijsturen als je de oefeningen niet op de juiste manier uitvoert. 

Schema’s op maat

Nadat je je doelen hebt besproken, zal de personal trainer schema’s op maat voor jou gaan maken. Dit houdt in dat hij speciale trainingen voor je zal samenstellen met oefeningen die bedacht zijn om jouw doelen te kunnen bereiken. Dit kan zowel door middel van beweging zijn als door middel van een combinatie van bewegen en gezondere voeding. Ook hier kan een personal trainer vaak schema’s voor maken om je te helpen om gezonder te eten. 

Veilig afvallen

Wil je graag afvallen? Dan zal je samen met je personal trainer doelen stellen en stap voor stap bekijken hoe je deze wilt gaan behalen. Vaak zal dit in combinatie met gezondere voeding gaan. Je zal dus niet afvallen door middel van een crashdieet, wat zeer ongezond is voor je lichaam, maar je zal afvallen op een verantwoorde manier. 

Geen zin, toch gaan

Doordat een personal trainer speciaal voor jou een training heeft samengesteld, zal je altijd sneller een stok achter de deur hebben met een personal trainer, dan dat je gewoon een groepsles in de sportschool volgt. Zeg je namelijk af, dan heeft je personal trainer tijd gestoken in het samenstellen van een training die jij op dat moment niet kan volgen. Zo zul je eerder geneigd zijn om toch te gaan trainen en van de bank af te komen. Ben je overtuigd en bijvoorbeeld op zoek naar een personal trainer in Utrecht? Kijk dan online gauw naar de mogelijkheden die er zijn om fitter te gaan leven en lekker te gaan sporten met een personal trainer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen