Het moederschap combineren met een eigen bedrijf: 3 handige tips! 0 962

eigen bedrijf als moeder

Veel moeders kiezen er tegenwoordig voor om als zelfstandige aan de slag te gaan. Dit lijkt immers enkel voordelen te hebben. Je kunt zelf je werktijden bepalen en bent heerlijk thuis voor je kinderen. In theorie misschien, maar in de praktijk ligt dit toch anders. Een eigen bedrijf kost veel tijd en energie. Waar je bij een traditionele baan de deur letterlijk achter je dicht kan trekken, zal dit met een eigen bedrijf nooit gaan. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Soms werk je in de avonden en weekenden en je mailbox en telefoon staan altijd roodgloeiend. Het moederschap combineren met een eigen bedrijf is dan ook een lastige klus. Wij geven je 3 handige tips!

1.         Besteed werk uit

Veel vrouwen maken de fout om alles tegelijkertijd te willen doen. Ze willen niet alleen een eigen bedrijf runnen, ze willen ook zelf de website bouwen en zelf de online marketing verzorgen. Het runnen van een eigen bedrijf kost al enorm veel energie. Al deze bijkomende dingen zorgen er alleen nog maar voor dat je meer gestrest raakt en het balans tussen privé en werk helemaal kwijt bent. Daarom raden wij aan om sommige dingen uit handen te geven. Natuurlijk kun je de werkzaamheden binnen je bedrijf niet aan iemand anders overlaten, maar wel de bijkomende dingen daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een boekhouder om jouw administratie op orde te houden. Of neem contact op met de vakmensen van totaalonlinemarketing.nl om jouw stempel te drukken op de digitale wereld. Sommige dingen hoef je niet alleen te doen!

2.         Maak een duidelijke planning en regel oppas

Thuiswerken klinkt natuurlijk als de ideale situatie als je kinderen hebt. Zij vermaken zich rustig met hun speelgoed en jij kunt snel wat geld verdienen. Wishful thinking! Als je net een stap richting de laptop hebt gezet, verkondigt je kleine dat deze op je schoot wilt zitten en dat deze zich verveelt. Na een uurtje spelen blijkt hij ook nog eens heel nodig naar het toilet te moeten en dan moet mama uiteraard wel mee. Uiteindelijk ben je uren in de weer en is er nog steeds niks gekomen van het werk. Het resultaat is dat je in de avonden en weekenden druk aan het werk bent en zo geen enkele vorm van vrije tijd overhoudt. Voorkom dit door een duidelijke planning te maken en oppas te regelen tijdens vaste werkdagen. Werk eventueel vooruit als je kinderen bij de oppas zijn, zodat je tijdens je vrije dagen ook alle aandacht aan de kids kunt besteden. Hiermee geniet je van een hoop rustige werkuren en hou je bovendien ook nog eens wat vrije tijd voor het gezin en je partner over.

3.         Maak gebruik van de slaapjes

De meeste kinderen slapen tot 2,5 jaar nog in de middag. Vaak is dit dan niet meer dan een uurtje, maar dit is toch genoeg tijd om nog even wat werk te verrichten. Als je veel werk tijdens de slaapjes doet, kun je je aandacht volledig richten op de kinderen als ze weer wakker zijn. Heb je een kleintje die dol is op uitslapen? Lucky you! Sta dan zelf één of twee uur eerder op. Zo krijg je al een hoop werk gedaan voordat je kind echt wakker is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen