Me-time nodig? Stap op de motorfiets! 0 696

motorfiets me time

Was jij heel wat jaren geleden de trotse bezitter van een eigen motorfiets? Maar heb je deze, tot je grote spijt, na de komst van de kinderen verkocht? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Je hebt dat motorrijbewijs immers niet voor niets behaald. Fijne ritjes maken, wat sleutelen aan je favoriete voertuig en onderdelen verzamelen bij caferacer webshop, het waren dingen waar jij ontzettend van kon genieten.

Waarom zou je die momentjes laten schieten voor het moederschap? Combineren is het sleutelwoord. In dit artikel geven we enkele tips om het moederschap en je favoriete hobby met elkaar te combineren. Daarnaast leggen we uit waarom het juist zo belangrijk is om tijd vrij te maken voor jouw motorfiets!

Mommy burn-out: motorrijden is dé oplossing

De zogenaamde mommy burn-out is voor veel vrouwen tegenwoordig de realiteit. Steeds meer jonge moeders stappen met vermoeidheidsklachten en depressieve gevoelens naar de huisarts. Dat is ook niet zo vreemd. Waar vrouwen vroeger slechts één duidelijke taak kregen opgelegd: zorgen voor de kinderen en het huishouden, moeten ze tegenwoordig alle ballen in de lucht houden. Veel vrouwen blijven werken na de komst van hun kinderen. Ondanks dat ook zij carrière maken, valt nog steeds een groot deel van de zorg voor de kids op hun schouders. Zo word je gemakkelijk overprikkeld.

Om deze burn-out te voorkomen, is het belangrijk dat men me-time momentjes inplant. Geniet jij enorm van motorrijden? Schaf dan opnieuw een (tweedehands) motor aan en ga af en toe de weg op. Maak tijd vrij om de gashendels eens goed in te drukken en met de wind door je haren over de snelweg te razen. Even het ultieme gevoel van vrijheid ervaren en je hoofd leegmaken. Dan ben je weer helemaal opgeladen voor een nieuwe dag.

Hoe combineer je motorrijden met (jonge) kinderen?

Vaak gaat bij jonge gezinnen de motorfiets als eerst de deur uit als de kinderen komen. Het is immers een minder praktisch vervoersmiddel geworden. Je kan niet zomaar ritten maken met een baby achterop. Een functionele gezinsauto is dan ook veel prettiger. Bedenk echter wel dat een motor meestal alleen voor recreatief gebruik wordt ingezet. Voor woon-werkverkeer kan je altijd nog de auto pakken. De komst van je kinderen betekent niet dat je nooit meer leuke dingen mag doen.

Juist niet! Een blije mama zorgt immers ook voor gelukkige kinderen. Maak daarom voldoende tijd vrij om het motorrijden met de zorg voor de kinderen te combineren. Wacht bijvoorbeeld tot je partner thuis is en ga dan even snel een uurtje rijden. Of regel een keer een uurtje oppas en ga er lekker zelf op uit. Knipperlichten aan, invoegen maar en genieten!

Hechtere band met je partner

Is je partner ook dol op motorrijden? Maar doen jullie dit door de komst van de kinderen eigenlijk nooit meer samen? Dan is het belangrijk om hier eens wat extra tijd voor in te plannen. De komst van een kind zet al wat druk op de relatie. Je bent ineens niet meer alleen elkaars partner, maar ook nog eens papa en mama. Dat kan soms best lastig zijn. Maak regelmatig tijd vrij en haal de motorfietsen weer uit de stalling. Regel een oppas bij jullie thuis en ga samen een paar uur op pad. Stop gerust even onderweg voor een lekker hapje en drankje. Zo vorm je opnieuw een hechtere band met je partner.

Bang dat de kinderen wakker worden bij thuiskomst? Schaf dan een db killer aan. Zo voorkom je geluidsoverlast en zullen de kinderen als roosjes blijven slapen. Fijne avond papa en mama!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen