Fit blijven als moeder? 5 handige tips! 0 768

Fit blijven als moeder

Of je nu pas net moeder bent geworden of al over jarenlange ervaring beschikt. Met kinderen ben je eigenlijk altijd bezig. Van handen wassen tot het huishouden doen en luiers verschonen. Het lijkt soms wel alsof je nooit aan jezelf toe kunt komen. Daarnaast werk je misschien en probeer je af en toe ook nog wel eens iets leuks met je partner te doen. Hierdoor blijft er nog maar weinig tijd over om echt te sporten. Iets wat je vroeger wellicht graag deed, maar wat er nu steeds bij in schiet. Hoe zorg je ervoor dat je ook als (jonge) moeder fit blijft? En hoe combineer je dit met je kinderen, je werk en je partner? Wij geven 5 handige tips!

1.    Waar ligt jouw motivatie?

Allereerst is het belangrijk om voldoende motivatie te vinden. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat je iets doet waar je veel plezier uit kunt halen. Vond je het voordat je kinderen had bijvoorbeeld heerlijk om in de boksring te staan en was je verslaafd aan de spullen van jouw favoriete vechtsport winkel? Wat houdt jou dan tegen om dit niet ook tijdens het moederschap weer op te pakken? Juist door iets te doen waar jij plezier in vindt, is het makkelijker om dit vol te houden en er ook daadwerkelijk tijd voor te maken. Fit blijven hoort geen kwelling te zijn. Het hoort juist een momentje voor jezelf te zijn. Even genieten en werken aan je lichaam, zodat je uiteindelijk weer een vrolijkere partner en geduldigere moeder zal zijn.

Waar ligt jouw motivatie

2.    Maak tijd vrij

Het is soms niet gemakkelijk om tijd te vinden om in beweging te komen. Daarom is het verstandig om dit dilemma eerst met je partner te bespreken. Is het bijvoorbeeld mogelijk dat hij 1 of 2 keer per week twee uurtjes voor de kinderen zorgt als jij gaat sporten?

Ben je een alleenstaande moeder? Dan ligt dit natuurlijk iets ingewikkelder. Bekijk dan of het mogelijk is om te sporten tijdens de uren opvang. Neem bijvoorbeeld een extra uurtje kinderdagopvang, zodat jij even aan jezelf toe kunt komen. Voel je hier ook zeker niet schuldig om, want goed voor jezelf zorgen heeft uiteindelijk ook een positief effect op je kinderen.

3.    Kies voor een sportschool bij jou in de buurt

Natuurlijk kunnen we het ons wel voorstellen dat je niet al te veel tijd aan het sporten kwijt wilt zijn. Gelukkig zijn er in de meeste woonplaatsen veel verschillende sportscholen te vinden. Onderzoek daarom eerst welke sport bij jou past en kies dan voor een sportschool dichtbij jouw woning. Zo kan je binnen een paar minuten ter plaatse zijn, waardoor een goede work-out helemaal niet zoveel tijd in beslag hoeft te nemen.

Shop voor krav maga bij bestfightshop.nl en je hoeft niet eens de deur uit voor sportattributen. Wel zo gemakkelijk!

4.    Ga op tijd naar bed

Niet alleen het beoefenen van sport kan jou helpen om fit te blijven. Ook het aanpassen van je voedingspatroon en leefwijze maakt groot verschil. Als je oververmoeid bent, ben je sneller geneigd om minder te bewegen en te snoepen. Hierdoor zal je in een vicieuze cirkel belanden. Natuurlijk zal je met jonge kinderen ’s nachts misschien nog wel een aantal keer gewekt worden, maar door vroeg te gaan slapen maak je toch nog voldoende uurtjes.

5. Minder snoepen

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende tijd voor het nuttigen van voedzame maaltijden maakt. Als je door de alledaagse drukte een maaltijd overslaat, loop je immers het risico dat je enorme honger krijgt en daardoor ongezonde snacks gaat eten. Eet liever een extra boterham of een grotere portie. Zo voorkom je snoepgedrag. Dan nog enkel de bokshandschoenen aantrekken en aan je lichaam werken en je voelt je fitter dan ooit!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen