Een vloer voor in de kinderkamer 0 939

kleurgebruik kinderkamer

Bij een verbouwing komen ontzettend veel keuzes kijken. Eén daarvan is welke vloerbedekking je het beste kan gebruiken in de kinderkamer. Van tapijt tot tegels, er zijn vele mogelijkheden. Om de keuze makkelijker te maken zijn hieronder de voor- en nadelen van parketvloeren en gietvloeren op een rijtje gezet.

Parketvloer

Een parketvloer raakt nooit uit de mode. Het hout heeft een authentiek karakter en brengt direct sfeer in huis. Ook voelt het vaak warm aan, wat het een fijne vloer maakt voor de kinderen om op te spelen.

Daarnaast is er veel diversiteit wat betreft houtsoort, kleur en patroon. Het herstellen van kleine beschadigingen is goed mogelijk. Hiervoor moet je het parket schuren en vervolgens afwerken werken met lak of olie. Onderhoud is echter altijd nodig om de duurzaamheid van het parket te behouden. Daarom moet je van tijd tot tijd de afwerkingslaag opnieuw aanbrengen. Zo werk je oneffenheden weg, blijft de vloer glad en ziet deze er telkens als nieuw uit.

Dankzij de afwerkingslaag is het schoonmaken van de vloer eenvoudig, ook bij het morsen van bijvoorbeeld een glas limonade. Hoewel een parketvloer vaak een dure investering is, betaalt zich dit wel uit als je de vloer goed onderhoudt.

Gietvloer

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer. Er is veel variatie mogelijk, want ze zijn er in vele kleuren en designs. Je kunt er ook je creativiteit in kwijt door je eigen ontwerp te gebruiken. Zo past het dus altijd bij je interieur. Gietvloeren hebben een moderne uitstraling doordat ze naadloos en strak zijn. Dat heeft als voordeel dat een gietvloer gemakkelijk is schoon te houden en daarmee stofvrij is. Uit hygiënisch oogpunt is dat ideaal voor in de kinderkamer!

Ook is een gegoten vloer goed te combineren met vloerverwarming, wat het extra comfortabel maakt voor de kinderen. Daarnaast heeft de vloer geen naden, waardoor er heerlijk op kan worden gespeeld. Een nadeel is dat een gegoten vloer vaak duur en niet verhuisbaar is. Daar staat tegenover dat de vloer duurzaam is en je er dus heel lang plezier van kunt hebben.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen