Een leuke eenouder vakantie: kamperen in de Ardennen 0 610

kamperen in de Ardennen

Als eenouder gezin is het soms lastig om een leuke vakantie te plannen. Er is relatief weinig budget beschikbaar. Maar in eigen land blijven is toch wel saai te noemen. We hebben schitterende plekken in Nederland zeker. Maar je mist toch een beetje het buitenland gevoel. Je weet wel dat gevoel van vlinders in je buik. En als liefhebber van bergen is er ook weinig te beleven. Gelukkig is er een budget vriendelijk alternatief niet al te ver van huis: de Ardennen. In dit artikel zullen we toelichten waarom dit zo een fantastische keuze is, en een overzicht geven van wat er zoals te beleven is.

De aantrekkingskracht van de Ardennen

Allereerst is het goed aan te rijden. In tijden van corona en klimaat verandering is het toch wel fijn dat je in principe met de bus zou kunnen afreizen naar de bestemming of een niet al te lange autorit. De kosten van transport zijn dan ook laag. De vliegkosten bespaar je in ieder geval. De Ardennen zelf zijn ook goed betaalbaar voor eenoudergezinnen.

De Ardennen is een schitterende omgeving met veel variatie, van rivieren tot bergen tot uitgestrekte bossen. Dit is een omgeving die je in staat stelt om welke outdoor activiteit je maar ook prefereert te doen. Je zou bijv. met de kids een survival tocht kunnen doen. Dit is toch wel een van de voornaamste trekpleisters van de regio. Daarbij veel van de campings in de Ardennen staan onder Nederlandse leiding en kennen ook Nederlands personeel. Alsmede, zijn de meeste gasten Nederlands. Dit is wel zo fijn voor jou kinderen die waarschijnlijk het Frans nog niet machtig zijn en gewoon leuk willen spelen met kameraadjes. Daarbij worden voor de kids op veel campings leuke activiteiten georganiseerd.

Een van de campings waar het meest te beleven valt is Outdoor Camping Barvaux. Deze camping is zoals de naam al aangeeft gespecialiseerd in outdoor recreatie activiteiten. Je kunt er dan ook van op aan dat je hier geen moment verveelt, zowel jijzelf als je kids. Het fijne aan de Ardennen is verder dat je het zo comfortabel kunt maken als je wilt. Glamping Ardennen is hier mogelijk d.m.v. een heuse Pipo stacaravan. Luxe en comfortabel en vanwege het pipo thema ook leuk voor je kinderen, wat de vakantie nog meer onvergetelijk zal maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen