Deze dorpjes aan de Bloemenriviera moet je zeker bezoeken 0 887

Italië staat er algemeen om bekend een prachtig en bijgevolg ook razend populair vakantieland te zijn. Ontzettend veel mensen kiezen er dan ook in de praktijk voor om hun vakantie door te brengen aan de zogenaamde Bloemenriviera. Voor deze naam geldt dat ze eigenlijk een verwijzing is naar het gebied dat zich uitstrekt van aan de grens met Frankrijk tot aan Toscane. Naar het gebied wordt ook vaak verwezen als zijnde de Italiaanse Rivièra of de Ligurische Kust. Langs deze kust zijn menig aantal schilderachtige plaatsen terug te vinden waarbij de één nog mooier is dan de ander. Je treft hier bovendien ook een ruime waaier aan indrukwekkende rotsen aan samen met zeer uitnodigende kiezelstranden. Onder meer een bezoek aan de bekende Cinque Terre behoort hier tot de mogelijkheden. Wil jij graag meer te weten komen over de leukste dorpjes die je kan bezoeken aan de Bloemenriviera? Dan is verder blijven lezen absoluut een must!

1.) Portofino

Tijdens een vakantie aan de Bloemenriviera kan je er eigenlijk niet van onderuit om een bezoek te brengen aan Portofino. Dit is ongetwijfeld één van de meest beroemde plaatsen in deze streek. Het is tevens ook veruit de meest luxueuze bestemming die je hier aantreft. Schrik er bovendien niet van wanneer je hier één of meerdere bekendheden tegen het lijf loopt. Niet voor niets wordt er in de praktijk vaak naar Portofino verwezen als zijne het Saint-Tropez van Italië. In het bijzonder de haven ziet er prachtig uit en is een waar pareltje om doorheen te wandelen. Je treft hier de meest statige jachten aan die hier door de jetset in het water zijn gelaten. Absoluut zeker de moeite waard om hier te verblijven wanneer je houdt van een vakantie in een luxueuze omgeving.

2.) Ventimiglia

Een stuk minder bekend dan Portofino, maar daarom zeker niet minder de moeite waard om te ontdekken is de plaats ‘Ventimiglia’. Voor dit stadje geldt dat ze zich bevindt aan de Franse grens aan de Bloemenriviera. Dit is ontzettend fijne plek welke de schakel vormt tussen de Franse Azurenkust en de Italiaanse Bloemenriviera. Niet alleen mensen die houden van lekker warm zomers weer komen hier aan hun trekken. Wat namelijk bovendien ook te denken van de cultuurliefhebber die hier zijn of haar hart kan ophalen? Het centrum van de stad is een combinatie van Middeleeuwse en Romeinse invloeden. Het is een plaats waar je zeker en vast goed de cultuur kan opsnuiven. Enkele bezienswaardigheden die je hier kan bezoeken zijn onder meer de thermale baden evenals het Romeinse theater. Tussen de verschillende oude bouwwerken in vind je hier ook tal van uitstekende restaurants terug. Ventimiglia staat bekend als een geweldige uitvalsbasis voor een bezoek aan Menton in Frankrijk, maar ook aan het Prinsdom Monaco dat zich slechts op 15 kilometer bevindt.

3.) La Spezia

Verblijven in Cinque Terre is voor veel mensen helaas niet mogelijk. Dit niet alleen omwille van het vrij hoge prijsniveau, maar ook omdat het aantal overnachtingsmogelijkheden er nu eenmaal sterk beperkt zijn. Dit gezegd hebbende kan je er wel voor kiezen om, om de hoek te verblijven. Dit kan gebeuren in het plaatsje La Spezia. Bovendien hoef je hier op vlak van schoonheid niets in te boeten. Niet voor niets staat deze plaats sinds jaar en dag bekend als één van de mooiste bestemmingen aan de Bloemenriviera. Ook hier verblijven kan dan ook zeker de moeite waard zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen