De 3 mooiste stranden van Zuid-Europa 0 997

De 3 mooiste stranden van Zuid-Europa

Het kiezen van een vakantiebestemming is voor veel mensen een lastige klus. Kies je immers voor een actieve, culturele of juist heerlijk ´luie´ vakantie? Veel liefhebbers van parelwitte stranden of indrukwekkende rotsformaties hebben de neiging om verre bestemmingen op te zoeken. Het is echter, om tropische of bijzondere stranden te bezoeken, helemaal niet nodig om tien uur in het vliegtuig te zitten. In Europa kun je namelijk ook veel oogverblindende stranden en indrukwekkende baaitjes vinden. Wil je genieten op een langgerekt zandstrand of de golven opzoeken in verborgen baaitje? Wij zetten voor jou, in willekeurige volgorde, de 3 allermooiste stranden van Zuid-Europa op een rij!

1. Sa Calobra op Mallorca

Op het bekende Spaanse vakantieparadijs Mallorca, vind je in de gemeente Escorca het kleine dorpje Sa Calobra. In vergelijking tot de drukke, toeristische hoofdstad, is het hier nog heerlijk rustig. Hier vind je twee prachtige stranden die door indrukwekkende rotspartijen worden omgeven. Het helderblauwe water zal meteen indruk op je maken. Dat verwacht je niet op slechts enkele uren vliegen van ons koude kikkerlandje! Wat bijzonder is aan Sa Calobra is dat de stranden verscholen liggen in verschillende kloven. Bovendien is de weg naar het dorp werkelijk prachtig. Ook de terrassen van de verschillende eetgelegenheden in het dorp hebben vaak een schitterend uitzicht. Sla deze regio dus zeker niet over wanneer je het zonnige Mallorca bezoekt.

2. De Amalfikust in Italië

Wie een Italië rondreis gaat maken moet ongetwijfeld de Amalfikust bezoeken. Deze ligt in de Italiaanse regio Campania, aan de zuidkant van Sorrento. Dit Schiereiland ligt ten zuiden van de bekende stad Napels. De bochtige bergwegen die de verschillende kleine dorpen met elkaar verbinden zijn een ware attractie. Prachtige baaitjes, steile kliffen, rotspartijen en verborgen strandjes; je vindt het allemaal aan de Amalfikust. Enkele strandjes kun je alleen met een bootje bereiken en horen thuis op de bucketlist van iedere reiziger. De natuur in dit gebied is bovendien zo bijzonder mooi dat het inmiddels op de werelderfgoedlijst staat. Een must see voor elke strandliefhebber!

3. Falesia Beach in Portugal

Portugal staat natuurlijk bekend om haar prachtige stranden met indrukwekkende rotspartijen. Menig surfer kan bovendien zijn hart ophalen in dit Zuid-Europese land. Veel reizigers menen dat Falesia Beach het mooiste strand is van Portugal en misschien zelfs wel van heel Zuid-Europa. Je vindt dit strand aan de zuidkust van het land. Doordat het strand zo langgerekt is heb je hier vaak nog alle ruimte bij het zonnebaden, in tegenstelling tot de stranden van het nabijgelegen Albufeira. In het hoogseizoen kan het weliswaar druk zijn rondom de parkeerplaats, wanneer je van de kliffen afdaalt zal je zien dat het strand groot genoeg is voor iedereen. Zo vind je altijd wel een rustig plekje op dit strand dat meer dan zes kilometer lang is. Dit goudgele strand is bovendien ook erg geschikt voor watersporters. Naast de nodige watersportfaciliteiten zijn er op het strand ook ligbedden, parasols en eetgelegenheden beschikbaar

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen