Alles over bloembollen 0 480

Bloeiende bollen hebben een belangrijk voordeel ten opzichte van gewone planten: zij kunnen energie opslaan van het ene groeiseizoen tot het volgende. Wanneer een bloembollen begint te groeien, gebruikt het deze opgeslagen reserves om wortels, scheuten, bladeren en bloemen te ontwikkelen. Omdat ze zo zelfvoorzienend zijn, hoeven bloembollen niet te wachten op perfect weer of ideale bodemomstandigheden. Van nature hebben ze al wat ze nodig hebben om te gedijen. Ideaal wanneer je niet altijd tijd heeft om je planten te verzorgen dus.

Bollen zijn makkelijk te gebruiken

Bloembollen zijn perfect verpakt voor gemakkelijk planten. Graaf gewoon een gat en stop de bol erin. De meeste bollen zijn niet erg kieskeurig over waar ze geplant worden. Ze groeien net zo goed in potten en bakken als in bloementuinen of bossen waar ze onder andere hogere bomen en planten staan. Voor het planten van bloembollen is dus geen speciale kennis of ervaring nodig. Gewoon de bollen planten en wachten op de bloemen.

Er zijn er genoeg

Niets omschrijft de lente beter dan een veld met verwilderde narcissen of een bloembed vol met felgekleurde tulpen. Voorjaarsbloeiende bollen geven altijd een geweldige show. Maar naast lente bloemen zijn er ook genoeg bollen die speciaal voor de zomer bedoeld zijn. En in de winter kan je gemakkelijk bloembollen binnen neerzetten om een leuk kleurtje aan de donkere tijden van het jaar toe te voegen.

Bloembollen zijn betrouwbaar

Elk type bloembollen bloeit dus in een bepaalde tijd van het jaar en heeft zijn eigen ‘’planttijd’’. Als je voorjaarsbloeiende tulpen, narcissen of alliums wilt kweken, moeten de bollen in de herfst worden geplant voor bloemen in de volgende lente. Zomerbloeiende bollen, zoals dahlia’s, calla lelies en gladiolen worden in de lente geplant zodat ze bloeien in de zomer en de herfst. Amaryllis worden in het begin van de winter geplant voor bloemen in het midden van de winter. Zo is er voor ieders wat wils.

Plant nu zomerbollen voor een kleurrijke tuin in de zomer

Momenteel is het lente, wat betekent dat nu de zomerbollen geplant moeten worden. Een aantal tips voor mooie zomerbollen zijn de Dahlia, Gladiolus en Caladiums.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen