10 tips voor quality time met je kinder(en) 0 427

10 tips voor quality time met je kinder(en)

Breng jij wel voldoende tijd met jouw kinderen door? Jouw tijd is immers beperkt maar een goede ouder-kind relatie is zo waardevol om daarin te investeren. Het is zelfs het meest onbetaalbare dat jij jouw kind kunt schenken.

Voor een echt diepe hechting

Tijd met je kind doorbrengen betekent niet dat jij het zo maar even een uur van jouw tijd geeft. Voor een diepere binding is het beter om hier ook ‘quality time’ van te maken. Hier zijn tien belangrijke tips voor drukke gezinnen.

Tien quality time tips

Creëer een uniek ritueel speciaal voor jou en je kind. Iets dat elke dag weer gedaan kan worden. Laat jouw kind bijvoorbeeld een boek uitkiezen en lees dit samen met jou voor het slapengaan.

Vertel jouw kind elke dag dat je van haar of hem houdt. En vertel daarbij hoe belangrijk hij of zij voor jou is en hoe deze je laat voelen.

Hoe druk je het ook hebt, er is ook altijd wel tijd voor een paar aangename knuffels. Soms kan een knuffel zelfs de meest effectieve manier zijn om bepaald wangedrag te stoppen.

Versterk positief gedrag. Als jouw kind zijn of haar taken uitvoert zonder dat je hierom vraagt, erken dit dan met fijne woorden van waardering. Dit kan zelfs de volgende dag als je dan pas de kans hebt om dit te doen.

Maak en eet zoveel mogelijk maaltijden samen met jouw kinderen. Als de tijd beperkt is, zoek dan naar eenvoudige maaltijden die weinig voorbereiding vergen, of pak een gezonde snack zoals een appel en ga daarna een paar minuten bij jouw kind zitten en praat met elkaar.

Plan extra tijd in voor het doen van een plezierige activiteit die jouw kind leuk vindt. Zorg er dan ook voor dat jij die activiteit zonder enige afleiding uitvoert. Kant-en-klaar verkrijgbare knutselpakketten zijn hier zeker ideaal voor!

Speel samen met je kind, ook al is het enkel tijdens het baden of buiten voordat je hem of haar bij de kleuterschool afzet. Elk klein beetje tijd heeft namelijk een grote positieve impact!

Bij de favoriete sporten van jouw kind betrokken raken helpt jouw kind om zelfverzekerd, fysiek sterk te worden en natuurlijk gezond te blijven. Het leert zo alsmede dat ouders hun interesses waarderen.

Lach en doe gek met je kind. Want gek doen staat gelijk aan plezier hebben. En plezier hebben staat gelijk aan veel giechelen. En al dit gegiechel vormt vrolijke herinneringen.

Schakel ook zoveel mogelijk alle gadgets uit wanneer jij tijd met jouw kind doorbrengt. Probeer eens niet te sms’en, oproepen te beantwoorden, door de social media berichten te scrollen of televisie te kijken.

Ga voor kwaliteit, niet kwantiteit

Als laatste is er op te merken dat betekenisvolle verbindingen over de kwaliteit van de tijd gaan, dus niet over kwantiteit. Houd het zodoende simpel en maak op een eigen manier contact met je kind die bij jouw levensstijl en relatie past. Elke persoonlijke verbinding heeft immers een blijvende impact en biedt de steun en geruststelling die jouw kind hard nodig heeft.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen