Top 5 speelgoed voor peuters van 3 jaar 0 497

speelgoed peuters

Zoeken naar goed speelgoed voor een peuter van 3? Dat wordt met deze lijst wel heel gemakkelijk! Van poppen tot Duplo treinen; er komt een hoop voorbij. Zo koop ook jij het ideale cadeautje!

Nummer 1: Open Ended Speelgoed

Kinderen van drie vinden het vaak fantastisch om hun eigen fantasie volledig de vrije loop te laten gaan. Met de meest willekeurige voorwerpen kunnen ze zich uren vermaken. Denk eens aan een doos, een stok of een grote steen: een kind weet er altijd raad mee. Dit proces is niet alleen heel leuk voor een kind, maar het is ook nog eens een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het kind op cognitief en mentaal niveau. Wil je deze ontwikkeling wel stimuleren, maar dan met speelgoed dat hier speciaal voor ontwikkeld is? Dan is open ended speelgoed een goed alternatief. Dit speelgoed is niet bewust gemaakt voor een specifiek doeleinde, maar kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Zo kun je verschillende soorten houten diertjes, stenen of poppetjes kopen. Zo kan dit speelgoed op allerlei momenten worden gebruikt.

Nummer 2: Bouw er op los

De laatste tip gaat over bouwspeelgoed. Dat is niet alleen goed voor de creativiteit, maar ook voor de coördinatie van een jong kind. Verder verbetert ook het ruimtelijk inzicht enorm. Met merken als DUPLO kunnen kinderen eindeloos spelen. Hiervan zijn allerlei leuke ontwerpen beschikbaar, van vliegtuigen tot paardenstallen en van auto’s tot bouwstenen van Uniblocks, LEGO of Duplo. Genoeg leuke sets om een peuter van 3 cadeau te doen dus!

Nummer 3: Eindeloos tekenen

Nog meer speelgoed waar de fantasie en creativiteit heerlijk van gaat borrelen: tekenen! Door een cadeautje te geven wat hen hierin stimuleert, zorg je niet alleen voor veel speelplezier. Ook tekenen is goed voor de ontwikkeling van een kind. Denk eens aan de coördinatie van de handen. Verder kan het een kind bijvoorbeeld leren niet meer alles in hun mond te stoppen. Natuurlijk is het ook hartstikke plezierig voor een kind om lekker aan de slag te gaan met flink wat kleurpotloden, stiften, verfkwasten of krijtjes.

Nummer 4: Spelen met poppen

Nu kinderen drie jaar oud worden, beginnen ze ook meer sociale vaardigheden te ontwikkelen. Mensen om hen heen vallen ineens op en daar willen ze maar al te graag mee in aanraking komen. Een pop helpt hen om deze sociale skills verder op te bouwen: kinderen van drie zien een pop namelijk als een echt mens. Zo kan een pop een kind dus leren om lief te zijn, om samen te spelen en om deze zelfs te verzorgen.

Nummer 5: Speelgoed voor imitatie of rollenspellen

Die sociale vaardigheden kunnen kinderen ook perfect oefenen met een vriendje of een vriendinnetje. Om ze daarbij op weg te helpen, is speelgoed waarmee ze hun fantasie kunnen gebruiken tijdens het spelen een perfect idee. Wat denk je van een keuken, een winkel of een huisje waar ze samen in kunnen spelen? Dat zorgt voor uren speelplezier met z’n tweeën!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen