Plafond stucen 0 1284

Plafond stucen

Bij het stucen van een gehele woning kunnen de plafonds niet overgeslagen worden. Het is een gek gezicht als de wanden geheel naar wens zijn gestuct en je blijft met een plafond zitten waar bijvoorbeeld de gipsplaten zichtbaar zijn.

Zwaar werk 

Ten opzichte van het stucen van muren is het stucwerk op het plafond erg zwaar werk. Een stukadoor werkt bij dit stucwerk de gehele tijd boven zijn macht. Uiteraard kan een trapje hier uitkomst bij bieden, maar vaak blijft het nog zwaar werk. Je kan dit zelf thuis uitproberen door bijvoorbeeld twee zware boeken een tijd lang boven je hoofd te tillen.
Met de komst van gipsplaten is het werk wel veel makkelijker geworden dan vroeger. Door de materialen die bij de bouw gebruikt werden, was het normaal dat een oppervlakte tot driemaal behandeld moest worden. Als er gipsplaten bij het plafond gebruikt zijn is dit niet het geval. Vaak is een afwerking van 1 cm voldoende om het plafond naar wens te krijgen.

Verschillende soorten plafond afwerkingen 

De meest gekozen afwerking voor het plafond is met glad stucwerk. Hierover kan dan later een laag latex aangebracht worden voor een super strak resultaat. Heb je bijvoorbeeld spotjes in je plafond? Laat deze gaten dan voorboren, voordat het stucwerk wordt aangebracht. Na de afwerking met latex kun je de spotjes monteren voor een perfecte afwerking. Een goedkopere variant van stuc afwerking is het spackspuiten. Door middel van deze techniek kunnen er snel grote oppervlakte gemaakt worden. Een eventueel nadeel van deze manier van stucen is dat dit niet de strakke afwerking geeft als bij normaal stucwerk. Andere populaire manieren van de afwerking van het plafond zijn schuurwerk en sierpleister werk.

Wil je het plafond beter laten uitkomen? Dan is het plaatsen van plafondplinten misschien wel een goede oplossing voor je. Een plafondplint is ongeveer 6 mm dik. De breedte van deze plint kun je naar eigen smaak bepalen. Door een platte plint op het plafond aan te brengen die wordt afgewerkt met stucstops, ben je verzekerd van een mooi afgewerkt geheel.

Prijzen stucen plafond 

Net zoals bij normaal stucwerk is het stucwerk aan het plafond afhankelijk van veel verschillende factoren zoals de oppervlakte en de kwaliteit van de ondergrond. In de regel geldt hier ook hoe groter de oppervlakte hoe goedkoper de vierkante meterprijs. Bij het stucwerk van het plafond kun je wel altijd rekening houden met een meerprijs ten opzichte van normaal stucwerk. Deze prijs is gebaseerd op de moeilijkheidsgraad die het plafond stucen met zich meebrengt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen