Kraamhulp is onmisbaar! 0 659

Kraamhulp is onmisbaar!

De meeste mensen denken dat een kraamhulp pas om de hoek komt kijken als de baby er al is. Maar niets is minder waar! De kraamhulp is er al bij vanaf het moment dat de geboorte aangekondigd wordt. Mits je thuis bevalt tenminste.De kraamverzorgende helpt de verloskundige namelijk bij je bevalling. Ze kan je bijvoorbeeld helpen bij je ademhaling tijdens de bevalling en de andere gezinsleden gerust stellen. Als je kindje er eenmaal is, helpt je kraamhulp je de eerste dagen door je een beetje te verwennen en te helpen met de verzorging van je baby.

Medische zorg

Tijdens je kraamtijd is de kraamverzorgende er om jou en natuurlijk je kindje te verzorgen. Het is haar taak om jou en de baby goed in de gaten te houden de eerste dagen en ze heeft dan ook regelmatig contact met de verloskundige om de gezondheidstoestand van jullie beiden door te geven. Mochten er zich problemen voordoen, dan kan je kraamhulp direct overleggen.

kraamhulp is er voor het hele gezin

Behalve de dagelijkse persoonlijke verzorging is de kraamhulp er ook om veel voorlichting, advies en handige tips te geven. Ze leert je wat de beste zorg voor je kindje is, ze helpt je met borstvoeding geven of vertelt alles over flesvoeding.En mochten er al broertjes of zusjes zijn, dan zal je kraamhulp hen ook betrekken bij deze bijzondere eerste tijd met hun baby-broertje of zusje. De kraamhulp verzorgt dus niet alleen jou en je baby, maar is er voor het hele gezin.

Rots in de branding

Daarnaast doet een kraamverzorgster nog veel meer.Heel belangrijk is om een goede hygiëne in acht te nemen om te voorkomen dat er infecties optreden in de eerste dagen na je bevalling. En daarom zal ze regelmatig je bed verschonen,evenals het bedje van je baby. Het toilet en de badkamer schoonhouden vallen hier ook onder.In overleg kunnen er nog meer huishoudelijke taken uit handen genomen worden zoals stofzuigen, koken etc. Op deze manier kun jij rustig herstellen en genieten van de kraamvisite terwijl de kraamhulp beschuit met muisjes voor ze klaarmaakt!

Bron: Kraamzorg Gorinchem

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen