Keuken verbouwen? Bestel een container voor het sloopafval! 0 146

Wordt er een nieuwe keuken geplaatst? Dan moet er van alles geregeld worden. De oude keuken moet er bijvoorbeeld eerst uit. Dat betekent dat je deze moet slopen. Het afval dat vrijkomt voer je natuurlijk af. Een container huren bij Paridon Containers is dan een goede optie. In dit artikel leer je alles wat je moet weten.

De verschillende soorten afval

Het slopen zal verschillende soorten afval met zich meebrengen. Van bouwmateriaal tot apparatuur. Ook verpakkingsmateriaal en isolatie kan je tot afval rekenen. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden bij een container huren. Je moet namelijk wel alles in de juiste vorm aanleveren omdat voor verschillende afvalstromen ook verschillende tarieven gelden. Voor keukenverbouwingen komt dit vaak neer op bouw- en sloopafval.

Waarom deze container?

Het voordeel van de bouw- en sloopcontainer is dat er veel verschillende stromen afval bij elkaar in mogen. Dit betekent dat de meeste stromen uit de keuken hier direct in kunnen. Er zijn echter wel uitzonderingen. Witgoed mag er bijvoorbeeld niet in. De huishoudelijke apparaten lever je in bij de gemeente. Ook is er geen plek voor chemisch of gevaarlijk afval in deze container. Wel mag er hout, puin, glas, folie, verpakking en piepschuim in. Om maar een idee te geven.

Het juiste formaat

Een container werkt beter wanneer je het juiste formaat kiest. Dat kan bijvoorbeeld 3, 6 of 10 m3 zijn. Het kiezen doe je aan de hand van wat gangbaar is. In de meeste gevallen is dit 6m3. Dit is zo’n 60 kruiwagens aan afval. Dit hangt natuurlijk wel af van het formaat van de keuken. Het is daarom ook slim om een specialist om hulp te vragen hierbij. De kosten liggen tussen 250 en 400 euro all-in. Dat betekent dat het plaatsen en ophalen ook zijn meegerekend. Ga jij verbouwen in de omgeving van Almere? Een container huren in Almere kan gemakkelijk en voordelig bij een lokale containerverhuurder.

Handige tips voor het plaatsen van een container

Het beste is het om een container in de buurt te huren. Ook is het slim om dit zelf te verzorgen en het niet aan de aannemer over te laten. Zorg dat de ruimte waar de container moet staan beschikbaar is. Vaak heb je aan een parkeerplaats al genoeg als het om ruimte gaat. Het is ook belangrijk om de regels van de gemeente even na te kijken, met het oog op eventuele vergunningen. Ook is het belangrijk om goed op te passen dat anderen geen afval in de container kunnen gooien bij jou.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen