Het traject van een personal coach 0 443

Wat doet een personal coach?

Een personal coach is er voor de momenten waarop je je helemaal overweldigd voelt door alles wat er in je leven gebeurt of misloopt. Soms is het even te veel om allemaal te bevatten. Dan voelt het alsof er alleen maar wattenbollen in je hoofd zitten. Een coach kan je helpen om de boel even flink te ontwarren, zodat je weer wat perspectief hebt. Het fijne van een coach is dat je niet alleen aan de oppervlakte blijft. Je kijkt hoe het kan dat het zover is gekomen dat je nu met de rug tegen de muur staat. Als je naar een goede coach gaat, kan je vaardigheden en dingen over jezelf leren waar je op de lange termijn ook nog plezier aan hebt. 

Wat wil een personal coach weten?

In eerste instantie wil een personal coach maar een ding weten: wat je bezighoudt. Of, zo je wil waarom je het gevoel hebt vast te lopen. Je zal dus eerst je verhaal doen bij je begeleider. In dit gesprek wordt er doorgevraagd naar het hoe, en misschien ook waarom je je voelt bij alles wat er speelt. Dit helpt de coach om een goed beeld te krijgen wat er speelt, wat je blokkeert en waar je jezelf al bewust van bent. Zodra dat duidelijk is, zal hij met je gaan kijken waar je hulp bij nodig hebt.

Hoe lang ben je bij een personal coach?
Een personal coach helpt je met de dingen waar jij tegenaan loopt. Het kan dus zijn dat je een redelijk intensief traject aangaat met meerdere behandelingen. Maar je kan ook hulp vragen als je ergens over twijfelt en een ander perspectief wil horen. In dat geval zijn een aantal sessies al genoeg. Soms komt er maar één afspraak. Je moet weer een bepaald doel voor ogen hebben en een goed perspectief hebben over datgene wat je dwarszit. Soms is dat na een uurtje al duidelijk, soms duurt dat wat langer. Als je problemen wat groter zijn, zal de coach na een eerste gesprek wel een schatting kunnen maken hoe vaak je ongeveer nog terug moet komen. 

Tip: Wensingcoaching.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen