Besparen met een gezin 0 666

Besparen met een gezin

Je gezin kost veel geld. Kinderen hebben is misschien een rijkdom, maar ook kost ook heel veel geld. Denk aan de vele boodschappen die moet doen, de daarbij komende hoge vaste lasten en andere uitgaven om leuke dagjes weg te organiseren. Hierop besparen klinkt misschien niet zo leuk, maar het is mogelijk zonder dat iemand daar last van heeft!

Houd de kortingen in de gaten

Een makkelijke manier om te besparen is door kortingen in de gaten te houden. Hierdoor kan je besparen op je boodschappen, dagjes uit en andere uitgaven. Houd voor de boodschappen bijvoorbeeld wekelijks de folders in de gaten en sla veel houdbare spullen in waarvan je weet die je veel zal gebruiken, zoals luiers, houdbaar eten, wasmiddel, verzorgingsproducten etc. Voor dagjes uit kan je online vaak leuke acties vinden. Hierdoor kan je nog steeds leuke dingen doen op een voordelige manier.

Bespaar op je vaste lasten

Een grote kostenpost in huis zijn de vaste lasten. Onder vaste lasten vallen elektra, water en gas. Hierop valt veel te besparen. Wissel bijvoorbeeld elkaar van gas en elektra leverancier. Vaak ontvang je korting hierop of ontvang je een paar honderd euro terug. Zet de verwarming ook een tikkeltje lager en probeer zo min mogelijk water te gebruiken. Is je wasmachine, droger, koelkast of een ander huishoudelijk apparaat kapot? Schaf dan meteen een apparaat aan dat zo energiezuinig mogelijk is. Door energiezuinige apparaten te gebruiken, bespaar veel op elektra, gas en water.

Beperkt de kosten op kinderpartijtjes

Wanneer je kinderen hebt en ze uiteindelijk naar de basisschool gaan, zullen ze ook een kinderpartijtje willen. Dit kost vaak veel geld, vooral als je het buiten de deur doet. Houd de kinderfeestjes dus binnenshuis. Organiseer leuke spelletjes en maak de hapjes zelf thuis. Zo heb je alsnog een heel leuk kinderfeestje.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen