Behoud je onafhankelijkheid met een huurauto bij een bezoek aan Curaçao 0 442

VAkantie curacao

Curaçao is een eiland dat al jarenlang sterke banden heeft met Nederland. Curaçao is in principe een soort gemeente van Nederland met meer onafhankelijkheden. Er zijn veel mensen op Curaçao woonachtig met familie en vrienden in Nederland en andersom ook. Het is dan ook niet vreemd dat er relatief druk vliegverkeer gaande is tussen dit Caraïbische eiland en Nederland. Naast de vele familiebanden, is Curaçao ook erg in trek bij veel Nederlanders als vakantiebestemming. 

Het is vrijwel het hele jaar lekker weer op het eiland en als toerist is het hier dan ook heerlijk vertoeven op het strand. Om je bezoek aan Curaçao nog verder te vergemakkelijken is het handig om een auto te huren op het eiland. Ondanks dat het eiland niet gigantisch groot is, heb je hierdoor nog meer onafhankelijkheid en wordt je bezoek nog aangenamer.

Tip: https://www.autohurenopcuracao.nl/ 

Vanuit Nederland je huurauto reserveren kan bij de meeste verhuurbedrijven

Over het eiland verspreid zijn er diverse plekken waar je een auto kan huren. Van lokale verhuurders tot de gerenommeerde namen er is meer dan voldoende keuze. De meeste verhuurbedrijven hebben een website waarop je kan kiezen welke auto’s er beschikbaar zijn in de periode waarin jij het eiland bezoekt. 

Het is bij de meeste verhuurders zelfs mogelijk om vanuit Nederland voor vertrek al een auto vast te leggen en alle administratie te doen, zodat je aangekomen op het vliegveld van Willemstad direct je auto kan ophalen die voor je klaarstaat en verder geen gedoe hebt met het in de rij staan en het afhandelen van papier werk.

Het rijden op Curaçao is relatief veilig en gemakkelijk

Het rijden op Curaçao is aanzienlijk verschillend dan in Nederland, maar niet per se gevaarlijker. Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden, zoals bijvoorbeeld de staat van het wegdek. De wegen op Curaçao zijn niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland en vooral na een tropische bui is het zaak dat je voorzichtig rijdt, omdat je gaten in de weg door de vele plassen niet goed kan inschatten. 

Uitgelicht: Huurauto Curacao: Voor elk budget en reisgezelschap een auto

Over het algemeen wordt er op Curaçao dan ook een stuk langzamer gereden dan in Nederland, wat ook past bij de cultuur en levensstijl op het eiland en daarnaast ook zorgt voor een veiligere situatie op de weg. Alle huurauto’s op het eiland voldoen aan de standaard veiligheidsnormen en zijn gekeurd via de reguliere lokale APK keuringen. De meeste auto’s zijn voorzien van een automatische versnellingsbak, wat het rijden in een vreemde auto vergemakkelijkt. Je kan bij het verhuurbedrijf in de meeste gevallen je eigen risico afkopen of verdere dekkingen afsluiten om eventuele financiële risico’s te minimaliseren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen